fbpx

Pompierul Paloczi Zsolt Csaba, eroul salvator al unui ciobănesc german amenințat de explozia unor butelii!

Un om care merită tot respectul și aprecierea noastră! 

 

20 Iunie 2017

13:09

Câți dintre voi v-ați arunca în flăcări pentru a salva viața unui ciobănesc german, animal care nici măcar nu e al vostru?! Ca mai apoi să vă pricopsiți și cu arsuri de gradul II la nivelul mâinii stângi?

Dacă unii dintre noi nici nu ne-am gândi să sărim în foc pentru propriul animal, iată că pompierul militar Paloczi Zsolt Csaba, comandant de echipaj în cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, în timp ce era în timpul liber, călătorea cu mașina pe raza localității Palota și văzând că un incendiu își făcea de cap zona localității Sântandrei, s-a îndreptat spre locul de unde fumul negru și greu izvorea. 

Odată ajuns, a constatat faptul că, o construcție auxiliară din cadrul unei gospodării era cuprinsă de flăcări. Fără a ezita nici măcar o clipă, subofițerul a procedat la efecturea recunoașterii locului afectat de flăcări, interesându-se simultan dacă evenimentul a fost anunțat prin sistemul unic 112 și dacă existau victime.

informează Camelia Roșca, purtător de cuvânt ISU „Crișana”.

Din fericire, nu erau victime, totuși un mare pericol se anunța tocmai de la inflamarea a mai multor butelii de gaz, de 12 kilograme, aflate la aproximativ patru metri de anexa afectată de incendiu.

Pompierul, împreună cu proprietarul gospodăriei, a trecut la mutarea buteliilor, pentru a preveni flăcările și, văzând un ciobănesc german amenințat de focul mistuitor, a sărit în ajutorarea lui.

Operațiunea s-a dovedit a fi una dificilă: temperatura în zona respectivă era foarte ridicată, existau degajări de fum și gaze toxice, iar întrucât o parte a lanțului era afectată de flăcări, singura soluție pentru a salva câinele, a fost aceea de a-i desprinde lanțul de la zgardă, expunându-se astfel riscului de a fi atacat de animalul agitat și speriat de explozia anterioară a unor butelii și de incendiul care se manifesta la mică distanță.

Un gest extraordinar, cu atât mai mult cu cât a fost făcut pentru salvarea unui câine. Numai un om cu suflet mare și-ar putea risca propria viață pentru a salva viața unui necuvântător.

Stimate Paloczi Zsolt Csaba, Evenimente Oradea își exprimă recunoștința față de dumneavoastră. Sunteți un erou, dar și un model de caracter și atitudine pentru fiecare dintre noi. Vă mulțumim!

Notă: ISU Crişana a trimis fotografii cu reacţia câinelui la reîntalnirea cu Eroul Salvator!

Ioana Mădălina Ștefănică

plt. adj. Paloczi Zsolt Csaba

plt. adj. Paloczi Zsolt Csaba