fbpx

Primaria Oradea nu renunta la Podul Macio

podul macio oradea sursa foto crisana punct roSperanța moare ultima în Oradea, și nu pe pod!

 

28 Aprilie 2014

17:02

Începută în anul 2011, construcția Podului Macio nu a apucat să vadă ziua în care lucrările să fie încheiate nici chiar azi, 28 Aprilie 2014.

Din cele transmise de oficialii din Primărie aproximativ 50% din muncă a fost realizată, și anume:

au fost executate culeele şi pilele podului din beton armat pe ambele maluri, a fost ansamblată şi montată structura metalică a podului şi culisată pe poziţia finală, armătura de pe cele două culei este parţial montată pe malul drept şi finalizată pe malul stâng iar aparatele de reazem se găsesc pe culei şi pile urmând să fie montate şi lansată structura metalică la cota finală.

Cum municipalitatea dorește decongestionarea traficului din Dragoș Vodă spre Centru și mai departe, spre Oncea, pe strada Făcliei, planurile de realizare a acestui pod rămân în picioare. Acum urmează ca ai noștri consilieri locali să aprobe proiectul de aplicare a procedurii de negociere directă în vederea dării în executare a construcției.

Unicele sarcini care vor fi împărțite, pe viitor, sunt cele de resposabilitate și obligații referitoare la garanția lucrărilor efectuate de executanți:

Întrucât în momentul preluării în domeniul public al municipiului Oradea construcția podului era în curs de execuție de către SC Construcții Bihor SA, continuarea lucrărilor de către alt constructor ar implica, printre altele, împărțirea responsabilităților și respectiv a obligațiilor legale care decurg potrivit legislației în vigoare, atât în ceea ce priveşte perioada garanției de bună execuție a lucrărilor, cât și pe toată durata de existență a contrucției.

a subliniat viceprimarul Mircea Mălan.

Atunci când va fi dat în folosință, acest pod va avea două benzi de circulație și trotuare pe ambele părți, astfel încât va putea fi traversat la pas, cu bicicleta, pe role sau cu trotineta, în siguranță!

 

Ioana Mădălina Ștefănică