fbpx

Primăria Oradea va lansa un concurs de soluții pentru noua piațetă de pe malul Crișului

Ne vom bucura de o nouă zonă pietonală.

 

20 Mai 2020

15:10

Primăria Oradea, prin Instituția Arhitectului Șef și Ordinul Arhitecților din România – Filiala Teritorială Bihor, urmează să lanseze în data de 27 Mai 2020 un concurs internațional de soluții pentru noua piațetă pietonală de deasupra parcării de pe Strada Independenței. Noul spațiu urban ar urma să fie marcat de un element simbol care să-i confere personalitate, urmând să fie dedicat plimbărilor, relaxării și evenimentelor cultural-artistice.

Concursul internațional se va desfășura exclusiv on-line, iar juriul va fi alcătuit din reprezentanți ai Primăriei Oradea, precum și profesori și arhitecți cunoscuți din România și din alte țări.

Participanții la concurs pot fi birouri individuale de arhitectură, asocieri constituite de birouri individuale de arhitectură, societăți civile de arhitectură sau alte forme legale de exercitare a profesiei de arhitect, potrivit legislației naționale a statului de proveniență sau persoane juridice (societăți comerciale de proiectare) din România sau din alte țări, fie individual sau în asociere. În cazul unei asocieri, liderul acesteia va înscrie proiectul în concurs.

Concurenții persoane juridice vor avea obligatoriu ca asociat sau angajat un arhitect cu drept de semnătură, membru al Ordinului Arhitecților din România sau al unei organizații similare din țara sa, care exercită legal profesia de arhitect potrivit legislației naționale a statului de proveniență. Individual sau prin asociere, concurenții trebuie să dețină capacitatea de încheiere a unui contract de servicii de proiectare pe teritoriul României, capacitate ce va trebui dovedită în fața Promotorului, în cazul câștigării concursului.

Organizatorii recomandă ca echipele să aibă în componenţa lor și: urbanişti, peisagiști, designeri, artiști plastici, ingineri de trafic, sociologi, istorici, ingineri sau persoane cu altfel de pregătire, considerată de către participanți ca fiind relevantă pentru propunerea elaborată, din țară sau străinătate.

Concursul va fi lansat pe 27 Mai 2020, data limită a înscrierilor fiind 05 Iunie. Proiectele vor fi trimise până în 06 Iulie, ora 15:00, iar în 07 Iulie va avea loc jurizarea on-line. Rezultatele vor fi făcute publice în 09 Iulie, iar până în 13 Iulie se vor putea face contestații. Toate proiectele trimise vor alcătui o expoziție virtuală care va fi pusă la dispoziția publicului în jurul datei de 15 Iulie.