fbpx

Ruta Bisericilor de Lemn din Bihor a devenit prima de tip cultural-turistic din România

sursa: turismistoric.ro

Un nou pas înspre protejarea fondului construit.

 

25 Iunie 2020

10:00

Bătrânele și frumoasele biserici de lemn din Bihor vor deveni mai cunoscute.

Asta pentru că, oficial, o parte a lor a fost inclusă într-o rută cultural-turistică inedită, prima de acest fel din România. Lansată la începutul anului 2020 din inițiativa Agenției de Management al Destinației Bihor, în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei și Ministerul Economiei Energie și Mediului de Afaceri – Direcția Generală pentru Turism, aceasta a primit recunoaștere oficială din partea Guvernului pe 23 Iunie.

Această rută include bisericile de lemn din Gheghie, comuna Auşeu, Beznea şi Valea Crişului, ambele din comuna Bratca, Fânaţe, comuna Câmpani, Vârciorog, Tilecuş (comuna Tileagd), Fânaţe (comuna Câmpani), Boianu Mare şi Mănăstirea Izbuc, comuna Cărpinet. Aceste biserici sunt, toate, monumente istorice.

Astfel, turiștii sunt poftiți să descopere biserici de lemn vechi de sute de ani, iar preoții le vor povesti despre istoria lor, a locurilor și oamenilor care le-au ridicat și le îngrijesc. De asemenea, în apropierea tuturor obiectivelor există spații de cazare, precum și servicii specifice HoReCa.

Puteți citi mai multe detalii despre bisericile de lemn din Bihor AICI și vă recomandăm să le vizitați, pentru a vedea pe viu o parte a moștenirii străbunilor noștri.