fbpx

S-au asfaltat aleile in Rulikowski

Cimitir Rulikowski OradeaMai pu╚Ťin noroi ├«n Cimitirul Municipal.

 

21 Aprilie 2014

15:00

Administra╚Ťia Domeniului Public (ADP) ne informeaz─â c─â ├«n s─âpt─âm├ónile ce au trecut mai multe alei din Rulikowski au fost asfaltate.

Banii┬áinvesti╚Ťi au fost de 419.937 de lei, f─âr─â TVA. Suma reprezint─â costul total alocat lucr─ârilor de asfaltare de alei, lucr─âri executate ├«ntre parcelele 28 ┼či 139, aproximativ 10.000 de metri p─âtra┼úi. ├Än urma finaliz─ârii acestora, Cimitirul Municipal ofer─â o re┼úea de alei asfaltate ├«n ├«ntregime.

Dacă în momentul de faţă suprafaţa totală a Cimitirului este de 82 de hectare, Liviu Andrica, directorul ADP, a declarat că aceasta se va ocupa în totalitate în următorii ani:

├Än ┼čapte ani vom ajunge s─â nu mai putem oferi locuri de ├«nhumare, motiv pentru care am demarat o procedur─â de inventariere a mormintelor l─âsate ├«n paragin─â, p─âr─âsite sau pentru care nu s-au mai pl─âtit taxa de concesiune.

Până în prezent, procesul de inventariere a scos la lumină faptul că 100 de morminte se încadrează în categoriile precizate de șeful ADP.

Aceste 100 de morminte din 16 parcele au fost afi┼čate la sediul nostru administrativ din Cimitir ┼či de la afi┼čare mai a┼čtept─âm ├«nc─â un an s─â vedem dac─â vine cineva la ele, dup─â care vom trece la exhumare.

a completat Teodor Vaida, administratorul așezământului de veci.

Un morm├ónt se consider─â abandonat dac─â timp de doi ani nu vine nimeni s─â-l ├«ngrijeasc─â. Dup─â expirarea anului, administra┼úia Cimitirului va mai a┼čtepta 90 de zile dup─â care va trece la exhumare.

Procedura de exhumare presupune re├«nhumarea osemnitelor, pe acela┼či loc, dar mai ad├ónc cu jum─âtate de metru. Chiar ┼či a┼ča se va p─âstra eviden┼úa celui re├«nhumat ├«n acest caz.

a mai ad─âugat Liviu Andrica.

 

Sebastian Ferchi