fbpx

Să mai gătim și rapid: paste cu ton, gata în 10 minute!

foto: Monica Marton

Duminică ne odihnim, dar putem și găti rapid.

 

10 Mai 2020

10:00

 

E Duminică și poate nu prea aveți dorință de a sta prea mult în fața cratiței. Sau, dacă citiți asta în timpul săptămânii de lucru, poate nu aveți destul timp să gătiți. Pastele ne salvează de fiecare dată, atunci când vrem să pregătim ceva gustos și rapid. Astăzi vă prezentăm o rețetă de paste cu ton ce va fi gata în 10 minute!

O masă bogată în Omega 3, seleniu și vitamine B. Iată de ce aveți nevoie pentru 2 porții:

  • 100 de grame de paste din fasole, sau orice alt tip de paste
  • o conservă de ton (în ulei sau în suc propriu)
  • o jumătate de legătură de busuioc
  • 8 – 10 boabe de piper roșu
  • 3 boabe de coriandru
  • sare

Preparare: Pastele se pun la fiert (vezi indicațiile de pe ambalaj) împreună cu un praf de sare, iar dacă sunt din fasole puteți doar turna apă fiartă peste ele și lăsați să stea 5 minute. După ce sunt fierte, se pun la scurs.

Ori direct într-un bol de porțelan, de preferință, ori într-o tigaie, amestecați pastele cu tonul, dacă conserva este în suc propriu, o stoarceți înainte de apă, iar mai apoi stropiți ingredientele cu puțin ulei de măsline. Dacă peștele este în ulei, nu mai este necesar uleiul de măsline.

Acum, la final, tocați repede busuiocul, luați boabele de piper roșu și coriandru (întregi sau zdrobite), pe toate le aruncați peste compoziție, le amestecați, și poftă bună!

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *