fbpx

Sâmbătă, expoziție personală a artistului fotograf Djordje Vukicevic în Cetatea Oradea

foto: Djordje Vukicevic

O lume în alb-negru și culori.

 

08 Noiembrie 2019

15:20

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural, în parteneriat cu Asociația Internațională „Euro Foto Art”, o nouă expoziție de artă fotografică.

Astfel, sălile de expoziții temporare ale Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” (Corp B, etaj I), din cadrul Muzeului, vor găzdui expoziția personală a unui reputat artist fotograf din Serbia. Fotografiile au fost realizate de către artistul fotograf Djordje VUKICEVIC EFIAP/d2, în ultima perioadă de timp.

Artistul fotograf s-a născut la 13 august 1962, în Novi Sad, Serbia. A absolvit liceul în localitatea natală, unde locuiește și în prezent. Este căsătorit cu Ljiljana și are doi copii, Milan și Branislav. Tainele fotografiei i-au fost descifrate de mama sa, fotograf și ea. Prima cameră digitală și-a achiziționat-o în anul 1992, după care dragostea față de fotografie și computere a căpătat sens. Subiectele preferate ale lui Djordje este fotografia de nud. Această preocupare a contribuit la modesta sa apreciere a frumuseții femeilor. Djordje a participat la mai multe expoziții personale și de grup în Serbia și peste hotare. În cadrul expozițiilor organizate sub patronatul FIAP și PSA, 95 de fotografii realizate de el au fost premiate de 409 ori, în 33 de țări diferite ale lumii. Până acum a avut 12 expoziții personale în Ungaria, România, Austria, Bosnia și Herțegovina, respectiv în Serbia.

Este membru al Asociației Fotografilor din Serbia și directorul Saloanelor Mondial Digital. Este fondatorul și directorul Centrului Expozițional FIAP Novi Sad – Serbia.

Cea de a doua expoziție personală a artistului fotograf Djordje VUKICEVIC EFIAP/d2 este structurată pe două capitole. Prima au fost realizate în diferite regiuni ale Chinei, la care artistul fotograf a făcut mai multe deplasări de creație. Cea de a doua parte este alcătuită din nuduri de femei realizate cu mare măiestrie artistică.

Vernisajul expoziției va avea loc Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019, ora 11:00, în prezența autorului, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe. Lucrările vor fi prezentate de către artistul fotograf expozant, iar momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantul formației „Duo Varadiensis”, Thurzó Sándor József (violă) și artistul fotograf Radui Elemér, membru al Asociației Internaționale „Euro Foto Art”.

Autorul expoziției revine în orașul nostru cu a doua expoziție personală, după ce din lucrările sale a fost organizate în anul 2012 prima expoziție personală în Galeria „Euro Foto Art” Oradea.

Expoziția artistului fotograf Djordje VUKICEVIC EFIAP/d2 va rămâne la dispoziția publicului vizitator până pe data de 05 Decembrie 2019, putând fi vizitată de Marți până Duminică, între orele 09:00 – 17:00 (Luni închis).