fbpx

SOS: opriți copiii din a mai maltrata animalele! Pisică agresată de copii. FOTO

Unde nu-i cap, vai de picioare! Unde nu-i educație, vai de întreaga lume!

 

21 August 2020

13:37

Trăim într-o adevărată frenezie, cu oameni ocupați, fără timp pentru ei înșiși și odraslele lor. În cursul serii de Joi, 20 August 2020, am primit de la un prieten Evenimente Oradea o serie de fotografii și o rugăminte care era mai mult un strigăt de ajutor.

Într-unul dintre cartierele orădene, plăcerea mai multor copii este de a agresa o pisica. Felina, un pui binențeles, a ajuns să fie obiectul de delectare sadică a unor prunci fără 7 ani de acasă.

Ce fac ei mai exact? Îi aplică rele tratamente, printre care și tăiatul mustăților. Zilnic. După cum mărturisea unul dintre ei, luat la întrebări de către adulți, copiii, sub îndrumarea unui „Prâslea Căpitan de Cartier”, îi taie din mustăți animalului.

Ei, mare brânză, ați putea zice! Da, se regenerează, e doar o pisică, etc! Dar cum ar fi dacă, în locul pisicii, ați fi voi, sau copiii voștri, sau animalul vostru de companie? În fiecare zi cineva să vă „tundă” sprâncenele, genele, părul, să ciupească câte puțin de ici și de colo.

Vedeți voi, dragii noștri, articolul nostru este un semnal de alarmă, un strigăt către întreaga societate care degenerează. Copiii, de mici, se transformă în abuzatori. Oare de ce? De ce simt ei nevoia să aibă victime? Pentru că sunt și ei victime? Oare ce fel de atmosferă și educație primesc aceste vlăstare de la cei pe care îi strigă „părinți”? Or fi și ei, la rândul lor, victime ale unor „călăi” care știu a-i dezmierda prin comportamente care ajung să facă rău celor din jur?

Dacă ar fi să abordăm și să cerem opinia unui specialist în comportamentul infantil, al copiilor, în mod cert am primi unele direcții și explicații. Poate vom reuși să facem o astfel de postare, în speranța că părinții se vor trezi.

Totuși, gândiți-vă, la felul în care „ne dezvoltăm”. Până meditați, dorim să îi găsim o căsuță pisicuței. Prietenul nostru, care a găsit-o, nu o poate păstra din cauza unui serviciu „ambulant”, nefiind zilnic acasă, pregătit să aibă grijă de frumosul pui. Speranța lui e în noi!

Vă lăsăm câteva fotografii cu minunea cu blăniță și codiță, iar persoanele interesate să o adopte sunt rugate să ne trimită mesaj în privat pe pagina noastră de Facebook Evenimente Oradea.

Haideți să facem o faptă bună, da, pentru o pisică! Pentru noi toți și pentru acei copii care doar asta învață, să abuzeze! Azi o pisică, mâine pe voi, pe noi, pe cine mai știe și poate! Împreună construim o lume mai bună.

 

 

Ioana Mădălina Ștefănică