fbpx

Teatrul Arcadia ne invită la cea de-a patra premieră a stagiunii 2018/2019

sursa: Google Street View

Spectacol pentru toți!

 

06 Februarie 2019

18:00

Teatrul Arcadia ne invită la cea de a patra premieră a stagiunii 2018/2019, „Isprăvile lui Păcală”, de Constantin Cubleșan, în regia lui Petre Ghimbășan. Spectacolul este prima producție dedicată copiilor cu vârste mai mari de 9 ani.

Eroul snoavelor populare românești, Păcală, își dă întâlnire cu publicul orădean Sâmbătă, 09 Februarie, de la ora 11:00, și de la ora 13:00, la Sala Arcadia. Spectacolul este o frescă a satului românesc de la finele secolului al XIX-lea. Dorind să scape de foame și de sărăcie, Păcală pornește din sat în sat încercând să-și găsească un rost în viață. El se va întâlni cu oameni leneși, lacomi sau zgârciți, ba chiar și cu draci în carne și oase, va trece prin peripeții haioase dar va reuși de fiecare dată să iasă la liman cu bine, salvat fiind de șiretenia și istețimea sa.

Pentru mine Isprăvile lui Păcală este un spectacol de suflet. O dată pentru că sunt născut în data de 1 aprilie, Ziua Păcălelii, mai apoi pentru că am avut ocazia să joc în acest spectacol, în anii ’90, și, cel mai important, pentru că este un spectacol care aduce în prim-plan pitorescul și bucuria vieții trăite la țară. (…) Am pornit acest spectacol de la replica Unii oameni sunt mai răi ca dracii. Este un spectacol care evidențiază inteligența și umorul țăranului român și care sper să aducă bucurie atât copiilor, cât și părinților și bunicilor lor.

Petre Ghimbășan

Din distribuție fac parte: Florian Silaghi, Alexandru Pop, Andrei Fazecaș, Zentania Lupșe, Igor Lungu, Ionuț Șerban, Rin Tripa, Florin Stan, Consuela Egyed, Igor Lungu, Andrei Fazecaș, Dan Turcuț, Viorel Sabău, Peter Papp. Muzica a fost realizată de Ovidiu Iloc, iar scenografia de Csűri Emeșe.

Biletele pot fi achiziționate de la Agenția teatrului de Marți până Vineri între orele 12:00 – 18:00 și în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro . Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, apelați la numărul de telefon 0372/368.475.

Adrian Pop