fbpx

Un mare artist al Asiei, Chen Ching-Jung, expune în Muzeul Țării Crișurilor

sursa: artsy.net

Nume grele ale culturii, în Oradea!

 

12 Iunie 2019

09:00

 

Muzeul Ţării Crişurilor anunţă vernisajul unei expoziţii de excepţie a artistului plastic taiwanez Chen Ching-Jung, având titlul „Liniştea din sufletul meu”.

Vernisajul are loc în cadrul Festivalului European Music Open, Ediţia a IV-a, 2019, Oradea (vezi programul complet al festivalului AICI) şi se va desfăşura Miercuri, 12 Iunie 2019, ora 18:30, în sediul Muzeului Ţării Crişurilor din Str. Armatei Române nr.1/A.

Chen Ching-Jung este un artist contemporan taiwanez, cu peste 50 de ani de experiență şi numeroase realizări în domeniul artei, dar şi în lumea academică. Este absolvent a patru universităţi şi a fost profesor la Academia Națională de Arte din Taiwan, la Colegiul de Cultură Chinezească, la Universitatea de Stat din Taiwan, Departamentul de Arte Plastice, şi Director la Academia de Stat din cadrul Departamentului de Arte Plastice. A fost iniţiatorul gravurii în placă de cupru în Taiwan și a contribuit la crearea acestui nou domeniu. Chen Ching-Jung este cunoscut pentru lucrările sale în acuarelă, pictură în ulei, pictură murală, mozaic, gravură etc.

De asemenea, a studiat și tehnici de conservare a artei, pe care le-a făcut cunoscute în Taiwan. Din anii ’70 lucrează şi în atelierul din Paris, unde a participat la Saloanele de Artă, fiind numit membru permanent al Salonului de Toamnă și al Salonului Artiștilor Francezi din Paris.

În deschiderea evenimentului, Alexandru Badea, directorul artistic al Festivalului, va aduce salutul Domniei Sale celor prezenţi la manifestare, după care, Cvartetul Filarmonicii Eso-Taipei, împreună cu tenorul Tseng Hung Yu şi pianista Kuo Ya-Feng din Taiwan, vor susţine un concert.

Expoziţia va fi prezentată de dr. Aurel Chiriac, critic de artă, directorul Muzeului Ţării Crişurilor, şi de Chen Ching-Yung, autorul lucrărilor expuse.

Expoziţia rămâne pe simezele Muzeului Ţării Crişurilor până în 28 August 2019.

Intrarea la eveniment este liberă în limita locurilor disponibile pe scaune.