fbpx

„Un veac de feminitate”, expoziție de modă vestimentară în Muzeul Orașului Oradea

Îmbrăcămintea bunicilor, văzută azi.

 

18 Noiembrie 2019

13:30

Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural ne invită, Marți 19 Noiembrie, ora 17:00 la vernisajul expoziției „Un veac de feminitate, 100 de ani de modă” (curator și colecționar drd. Iulia Gorneanu).

Expoziția creează contextul întoarcerii într-un timp istoric în care designul, atenția pentru detaliu, stilul, rafinamentul și-au pus amprenta asupra pieselor vestimentare și accesoriilor. Toate exponatele provin din colecția Iulia Gorneanu, sunt piese originale din perioada 1850-1950, cu excepția unor catalogate ca aparțin primei jumătăți a secolului al-XIX-lea. Expoziția prezintă pălării poșete, umbreluțe de soare, vestimentație, bijuterii, podoabe, ceasuri, evantaie, sticluțe de parfum, carnețele de bal, dantelă, fotografii, reviste de modă, reprezentative pentru epoca în care au fost create. Între toate acestea vom putea admira obiecte ce au aparținut Ottiliei Michail-Oteteleșanu, pictoriță a Casei Regale și protejată – pe linie artistică – a Reginei Elisabeta.

Totodată, expoziția va include o secțiune intitulată „Rafinament și intimitate în Belle Epoque și Interbelic” în care vor fi expuse, în premieră, piese de lenjerie.

Expoziția se desfășoară în Corp B, etajul doi, până la o dată încă neprecizată.