fbpx

Veste buna pentru pensionari: nu se mai fac retineri din pensii

casa judeteana de pensii bihorDe la 1 Octombrie nu se mai fac re╚Ťineri din pensii.

12 Octombrie 2013

14:47

 

Luna Septembrie a fost ultima ├«n care s-au re╚Ťinut bani din pensii pentru restituirea contribu╚Ťiei de asigur─âri sociale de s─ân─âtate.

Casa Jude╚Ťean─â de Pensii Bihor reaminte┼čte beneficiarilor s─âi c─â prin dispozi┼úiile O.U.G. nr.17/2012 privind stabilirea unor m─âsuri de restituire a unor contribu┼úii de asigur─âri sociale de s─ân─âtate, Guvernul a reglementat restituirea e┼čalonat─â a sumelor re┼úinute.

Astfel perioadele de restituire au fost: Ianuarie 2011 – Aprilie 2012, Iunie ÔÇô August 2012. Pentru sumele re╚Ťinute ├«n perioada Aprilie 2011 ÔÇô Aprilie 2012, restituirea s-a efectuat inperioada Septembrie 2012 ÔÇô Septembrie 2013. ├Än concluzie, ultima lun─â de achitare a acestor drepturi a fost luna Septembrie 2013.

├Äncep├ónd cu drepturile cuvenite lunii Octombrie 2013, pe taloanele de pensie nu vor mai ap─ârea sume de restituit, sume care au fost eviden┼úiate distinct la rubrica ÔÇ× drepturi restante pentru perioade anterioare ÔÇô CASS: restituitÔÇŁ. Pensiile ├«┼či p─âstreaz─â acela┼či cuantum, corespunz─âtor punctajului mediu anual ┼či valorii punctului de pensie ├«n vigoare la aceast─â dat─â, elemente ├«nscrise pe talonul de pensie.

 

Călin Marincaș