fbpx

Victorie pentru CSM CSU Oradea în debutul Memorialului ,,Antonio Alexe” 2016

csm oradea memorial antonio alexeȘi astăzi putem merge la meci! 

 

09 Septembrie 2016

15:17

Joi, 09 Septembrie 2016, a avut loc primul joc al Turneului Memorial ,,Antonio Alexe”, eveniment sportiv ce se află la a 7-a ediție, organizat în memoria celui ce a fost Toni Alexe. Un simbol al sportului cu mingea la coș, activând în campionatul românesc pentru Dinamo Oradea, West Petrom Arad și CSU Asesoft Ploiești, iar în campionatul Ungariei alături de Szolnoki Olaj, Sopron, Szombathely și Fehervar.

Toni Alexe a decedat în dimineața zilei de 21 Ianuarie 2005, când se întorcea acasă, la Oradea, după o glorioasă victorie obținută pentru CSU Ploiești, calificându-se în finala FIBA Europe Cup. El a fost unul dintre cei care au pus bazele echipei campioane en-titre, CSM CSU Oradea, Sala Sporturilor din Oradea purtându-i numele după trecerea la cele veșnice.

În compania a aproximativ 1000 de spectatori, CSM CSU Oradea a trecut fără probleme de echipa din Ostrow, 11 jucători trecându-și numele pe tabela de marcaj.

Principalul marcator, pentru orădeni, a fost Mirkovic cu 14 puncte, urmat de către Barnette și Zeno cu câte 12 puncte. Pașca și Mandache au fost în afara lotului și pentru această partidă, ambii confruntându-se cu probleme medicale.

Astăzi, 09 Septembrie 2016, are loc partida dintre BM Slam Ostrow și Partizan Belgrad, cu începere de la ora 19:00, tot în Arena Antonio Alexe.

Amintim faptul că, în timpul memorialului, se derulează și o acțiune caritabilă. Este vorba de ajutorarea lui Andreas Dominic, un copil de 4 ani care suferă de paralizie cerebrală. Băiețelul are nevoie de un ajutor financiar consistent pentru a putea fi dus în Barcelona, într-o clinică de specialitate. Pe coridorul sălii va fi amplasată o urnă în care spectatorii prezenți vor putea dona, ajutându-l pe Andreas. 

Fotografii de la primul meci, de joi, regăsiți pe Facebook Evenimente Oradea.

 

Sergiu Vicaș