fbpx

Victorie pentru CSM CSU Oradea în meciul cu BCM U Piteşti

csm csu oradeaBihorenii s-au impus în ultimele clipe ale partidei cu scorul de 62 – 60. 

 

01 Noiembrie 2015

09:15

Sâmbătă aceasta, 31 Octombrie 2015, pe parchetul Arenei „Antonio Alexe”, echipa locală de baschet masculin CSM CSU Oradea a disputat un joc contând pentru etapa a 6-a din cadrul Ligii Naţionale de Baschet Masculin împotriva formaţiei BCM U Piteşti.

Partida s-a desfăşurat în condiţii speciale în urma Doliului Naţional decretat de Guvernul României, pentru trei zile, în urma tragicelor incidente petrecute în Club Colectiv din Bucureşti în seara de vineri, 30 Octombrie 2015.

Înainte de start s-a ţinut un moment de reculegere şi solidaritate pentru cei 27 de decedaţi şi pentru cei peste 160 de răniţi care au fost victimele cumplitului incendiu petrecut în capitala țării noastre.

Totodată, jucătorii ambelor echipe, cât şi arbitrii au purtat pe umărul stâng câte o banderolă neagră în semn de doliu, iar de această dată a fost restricţionată folosirea pieselor din pauze, consemnându-se şi lipsa majoretelor. Aceste măsuri au fost luate în toate meciurile disputate din această etapă.

În urma unor prestaţii modeste, din partea ambelor echipe, confruntarea s-a încheiat cu victoria venită în ultimele momente ale partidei pentru orădeni.

De această dată, Cristian Achim a mizat în special pe jucătorii de bază ai echipei. Meciul a demarat cu introducerea în joc a lui Franklin, Nuhanovic, Lucic, Mandache şi Barnette. În al doilea sfert au fost pe teren, alternativ, şi Paşca, Barac, Markovic şi Popescu. După o primă jumătate moderată a acestui joc, scorul în pauza mare a fost 28 – 27, în urma unui spectaculos slam-dunk, fructificat în ultimele momente ale sfertului 2, realizat în urma unei intercepţii de către Barnette.

A doua jumătate a jocului a avut parte de numeroase aspecte, atât pozitive, cât şi negative. Multe ratări, pierderi de posesii şi greşeli personale din ambele părti au condus spre un scor pozitiv al orădenilor, dar nesatisfăcător din punct de vedere al calităţii jocului.

La finalul sfertului 3, tabela de marcaj a indicat 48 – 44 în favoarea gazdelor.

Sfertul 4 a avut puține puncte înscrise în decursul celor 10 minute disputate, CSM CSU Oradea izbutind 14 puncte, BCM U Piteşti reuşind 16.

Finalul a fost unul riscant pentu formaţia de pe malul Crişului Repede. În urma unei aruncări ratate de către oaspeţi, cu 0,5 secunde rămase din timpul efectiv de joc, Markovic a reuşit să obţină 2 aruncări libere, pe care le-a fructificat în ambele ocazii, mărind avantajul orădenilor cu 2 puncte. Partida s-a încheiat cu scorul de 62 – 60 pentru CSM CSU Oradea.

În conferinţa de presă ce a urmat după încheierea celor 40 de minute de joc, tehnicianul orădenilor s-a arătat nemulţumit de prestaţia echipei pe care o antrenează, făcând următoarele afirmaţii:

Am obţinut victoria după un meci absolut înfiorător din punctul meu de vedere. Sunt extrem de supărat, lucru pe care l-am transmis şi jucătorilor mei. Dacă vom continua să jucăm în acest fel nu vom avea nici cea mai mică şansă de a îndeplini un obiectiv.

Asta nu înseamnă că nu există nişte factori obiectivi şi nişte explicaţii perfect logice, însă pe mine acest joc nu are cum să mă mulţumească. Am aşteptări mult, dar mult mai mari. Nu-mi place absolut deloc ceea ce văd. Din păcate am stricat bucuria victoriei în vestiar, dar vă spun că sunt extrem de îngrijorat în ceea ce ne priveşte.

În fine, victoria e victorie. Am obţinut două puncte, puse în clasament şi care ne ajută foarte mult. Avem patru victorii şi o singură înfrângere după un program extrem de greu. După părerea mea am avut cel mai dificil program din toată liga până la această oră. Aş fi semnat imediat dacă cineva mi-ar fi propus un astfel de bilanţ la startul sezonului.

Următoarea confruntare pentru CSM CSU Oradea se va disputa în deplasare, elevii lui Cristian Achim întâlnind echipa SCM U Craiova.

 

Sergiu Vicaș