fbpx

Zăcăminte de diamante, descoperite în mai multe zone din Bihor. FOTO

evenimente oradea, ploi, inundații, cote râruriCine-ar fi crezut că se vor descoperi asemenea bogății?! 

 

09 Februarie 2017

10:11

Impresionant, în județul Bihor s-au descoperit zăcăminte de diamante. Din câte au constatat specialiștii, sunt de diferite mărimi și nuanțe, foarte valoroase.

Să știți că au ieșit la iveală din întâmplare, odată cum sporirea precipitațiilor și creșterea cotelor râurilor. După retragerea apelor, pe maluri au rămas adevărate nestemate din plastic, PET-uri, căci despre ele vorbim. Diamantele sunt în diferite culori și forme, lăsate ori aruncate din nepăsarea și lipsa de respect a omului pentru viață.

Ne batem mereu cu pumnul în piept cât suntem de buni, că ne merge bine, avem bani și mașini de top, însă din păcate suntem corigenți la materia „Respect și grijă pentru natură și pentru noi înșine”.

Nu prea are sens să ne disculpăm că „eu nu”, cel puțin o dată în viață fiecare am aruncat sau vom arunca un flacon din plastic la întâmplare. Ideal ar fi să conștientizăm că putem trăi și fără „zăcămintele de diamante”, adică fără deșeurile care nu fac altceva decât să polueze mediul, iar noi să ducem o viață mai slabă calitativ.

În ceea ce privește apele, cotele sunt în scădere, iar în perioada următoare reprezentanții Administrației Bazinale de Apă (ABA) „Crișuri” au declarat că vor solicita autorităților locale să igienizeze malurile.

Câteva din zăcăminte de diamante le găsiți în imaginile de mai jos, iar în realitate mai peste tot!

 

Ioana Mădălina Ștefănică