fbpx

Delicioasă, răcoritoare, de vară, supa de vișine. Rețeta

sursa: dailynewshungary.com

Să profităm la maxim de vară!

 

18 Iunie 2017

17:01

Acum că sezonul fructelor românești e aici, haideți să facem ceva bun și de mâncare. Azi vă propunem o delicioasă, hrănitoare și răcoritoare supă de vișine.

Ingrediente necesare pentru 4 porţii:

  • 600 de grame de vişine
  • 300 de ml de smântână
  • 2 litri de apă
  • 5 linguri de zahăr
  • o jumătate de baton de vanilie
  • un baton de scorţişoară
  • 2 cuişoare
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • 2 linguri de amidon sau 3 de făină
  • un praf de sare

 Preparare:

Spălaţi vişinele şi le scoateţi sâmburii.

Puneţi apa la fiert, adăugaţi un praf de sare, vişinele, batonul de scorţişoară, zahărul şi le lăsaţi să fiarbă 10 minute, apoi, adăugaţi zeama de la o jumătate de lămâie, cele două cuişoare măcinate şi lăsaţi compoziţia să mai fiarbă încă 5 minute.

Când vişinele sunt fierte, opriţi focul şi scoateţi batonul de scorţişoară din supă. Într-un bol amestecaţi smântâna cu amidonul şi miezul de la batonul de vanilie. Puneţi acest amestec în oală şi mai fierbeţi supa 5 minute.

Opriţi focul, lăsaţi supa să se răcorească câteva ore pentru a se desăvârşi şi înmiresma. Vă recomandăm să o serviţi rece, dacă aveţi rabdarea necesară să aşteptaţi să se răcorească! Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *