fbpx

Legătura dintre vibrație, energie și rezonanță

yin si yang legatura dintre vibratie emotie si rezonanta oradea

Sursa foto: Facebook

În articolul anterior, am povestit despre formarea cristalelor în urma tratării apei cu cuvinte pozitive sau negative și despre rolul apei de a transmite vibrația naturală a acestora. 

 

08 Decembrie 2014

20:10

Discuțiile despre apă le regăsiți AICI. Apa, la suprafață, poate să pară aceeași, dar dacă ținem seama de structura ei moleculară (adică îi analizăm cristalul) ne dăm seama că ne transmite mesaje diferite.

Este ca și cum am avea în față doi oameni identici la înfățișare, dar care sunt complet diferiți în interior: unul cu mintea și spiritul sănătos, iar altul cu mintea și organele obosite. Cristalele de apă ne învață că aparențele pot fi înșelătoare, și să nu ne bazăm mereu pe mijloacele obișnuite de a privi lucrurile.

Poate v-ați gândit că toate cuvintele pe care le folosiți zilnic sunt instrumente care vă permit să comunicați cu ceilalți. Este adevărat, doar că ele mai au și o funcție importantă: ele conțin elementul vibrație.

Dar ce este vibrația?

Factorii necesari existenței noastre (respirația, oxigenul, apa, hrana, somnul) au un element comun: conțin energie. Vibrația pune în mișcare energia, iar fără vibrație nu am putea „crea” energie. Tot ceea ce există pe lume este într-o stare de vibrație, și aceasta este sursa energiei.

Omul, dincolo de supraviețuire, caută mereu anumite calități ale vieții și ale fericirii. Acest aspect face diferența între ființa umană și celelalte forme de viață pe pământ.

Dar cum reușesc oamenii să producă mai multă fericire? Prin rezonanță. Rezonanța este simplul act al vibrației care generează mai multă vibrație. Pentru a se produce este nevoie de două obiecte sau două energii complemetare.

De exemplu, experimentul folosind două diapazoane: când un diapazon este lovit pentru a produce un sunet, vibrând, celălalt diapazon, așezat în apropiere, începe să emită același sunet. Aceasta este rezonanța și pentru ca ea să aibă loc, cele două obiecte trebuie să aibă aceeași frecvență, adică același număr de vibrații. În caz contrar, indiferent cât de tare l-am lovi pe unul din ele, nu ar avea nici un efect asupra celuilalt diapazon.

Sau, dacă ne gândim la energii, putem aminti, spre exemplu, energia iubirii și a recunoștinței: iubirea dăruită și recunoștința primită rezonează între ele prin vibrația acțiunilor de a dărui iubire și de a primi recunoștință.

Vibrația este energie, iar rezonanța este reflexia energiei, rezonanța fiind capabilă, așadar, să transmită energia.

„Mijlocul de transport” al energiei în corpul nostru este apa. Gândiți-vă la apă ca și cum ar fi un tren care transportă energie. Dacă nu bem suficientă apă, energia nu va fi capabilă să ne parcurgă întregul corp.

Gândurile și cuvintele ne definesc. Noi vibrăm creând energie și rezonăm cu lumea din jur care se află pe frecvența noastră. Așa funcționează întreaga lume.

Namaste!

 

Renata Coznici

Instructor autorizat de Yoga