fbpx

Oamenii au uitat să spună „Mulțumesc!”

sursa foto: everything-home.usstoragesearch.com

sursa foto: everything-home.usstoragesearch.com

Recunoștința este una dintre virtuțile tot mai uitate de societatea actuală.

 

14 Aprilie 2015

15:39

Când ai ajutat ultima dată? Când ai fost ajutat ultima dată? Cănd ai fost recunoscător ultima dată?

Cu toții dorim să primim, însă uităm cu desăvârșire să oferim. Chiar dacă oamenii nu mai știu să fie mulțumitori pentru ceea ce li se dă, este ciudat faptul că nici nu mai știu să primească.

Pentru a vă convinge de acest aspect, gândiți-vă la o persoană care v-a fost alături, care v-a sprijinit, care v-a ascultat atunci când aveați nevoie, care v-a deschis uși. Cu acea persoană în gând, sunați-o, scrieți-i un mesaj sau întâlniți-vă cu ea. Atunci când simțiți momentul oportun, spuneți-i „îți mulțumesc pentru că…”, înșirați motivele dar și fiți atenți la felul în care interlocutorul reacționează.

Reacțiile celorlalți sunt, cel mai adesea, și reacțiile noastre. Așa cum îi veți observa pe ei că nu știu să primească mulțumirile voastre, așa nici voi nu prea știți.

Oare de ce?! Răspunsul e simplu: pentru că nu mai știm să mulțumim, pentru că nu am mai trăit emoțiile recunoștinței adresate unei alte persoane și pentru că nu ne dăm seama că, atunci când nu știm primi mulțumirile, practic, refuzăm să credem în puterea pe care Universul, Divinitatea, sau orice altă forță superioară în care voi credeți, ne-a oferit-o nouă pentru a le fi de ajutor semenilor noștri.

E important să înțelegeți că a fi de folos cuiva nu este doar un gest, este o adevărată binecuvântare oferită ființei voastre. În momentul în care veți primi cu drag mulțumirile, voi, la rândul vostru, aveți puterea de a primi darul ce v-a fost dat, chiar dacă este un dar pe care l-ați dat mai departe.

De acum înainte, construiți o lume mai bună în jurul vostru spunând „mulțumesc” și trăind starea de recunoștință. Necesită practică, însă atunci când vă vor cuprinde fiorii stării de bine, veți înțelege că a meritat efortul.

Mai mult, dacă turnăm fundația unei lumi mai bune fiind recunoscători, asigurați-vă că îi oferiți și un acoperiș primind cu drag mulțumirile celorlalți. Atunci când vi se va spune „mulțumesc pentru că…”, ascultați până la capăt și exprimați-vă și voi cu recunoștință plăcerea de fi alături de oameni.

La final, facem un mic exercițiu, Evenimente Oradea vă mulțumește pentru că ați citit acest articol! Acum, în măsura în care puteți, transmiteți recunoștința pentru că s-a scris acest articol, că puteți citi, că ochii vă sunt sănătoși, că cineva întreține acest sistem numit „Internet” care ne permite să comunicăm mai ușor!

Vă mulțumim!

 

Ioana Mădălina Ștefănică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *