fbpx

Rețetă de andive cu ton și lămâie

andive cu tonO adevărată incursiune în lumea aromelor și culorilor. 

 

01 Martie 2015

17:10

Andivele sunt o bogată sursă de calciu, fier, potasiu, magneziu, fosfor, dar și în grupul de vitamine B, A, C și E.

Ingrediente necesare pentru patru porţii:

  • 4 andive
  • o conservă de ton de 300 de grame
  • o ceapă roşie
  •  2 felii de sfeclă roşie
  • o căpăţână de salată verde
  • 8 roşii mici
  • 2 lămâi
  •  o linguriţă de sare
  • o linguriţă de piper

Preparare:

Curăţaţi şi spălaţi ceapa, andivele, sfecla roşie, salata verde, roşiile, lămâile.

Desfaceţi foile din două andive şi le aşezaţi într-un vas; puneţi sucul de la o lămâie peste ele şi le lăsaţi aşa timp de 30-40 de minute, pentru a scoate din ele gustul amărui. Puteţi face acest lucru şi ţinând andivele în oţet.

Tăiaţi fideluţă ceapa şi sfecla roşie. Tăiaţi grosier salata verde, roşiile şi celelalte două andive rămase.

Amestecaţi într-un bol ceapa, sfecla roşie, salata verde, andivele, roşiile, adăugaţi tonul, sarea, piperul şi sucul de la cealaltă lămâie.

Luaţi foile de andive păstrate în sucul de lămâie şi le umpleţi cu amestecul realizat. Aşezaţi andivele umplute pe un platou.

 

Monica Marton

evenimente oradea