fbpx

Rețetă de clătite cu dulceață de coacăze roșii

cum se fac clatitele gem de coacăzeUn desert savuros și natural pentru noi și cei dragi nouă. 

 

26 Iulie 2015

15:10

De această dată, ne-am gândit să vă propunem o rețetă de clătite cu gem de coacăze roșii. Motivul este simplu: coacăzele roșii sunt foarte bogate în vitamina C, în complexul de vitamine B, în magneziu, calciu, fier, zinc, vitamine și minerale atât de necesare indiferent de sezon, pentru că ne ajută să facem față mai bine oscilațiilor de temperatură, cald – rece, rece – cald.

Ingrediente necesare:

  • 100 de grame de făină
  • 2 ouă
  • 50 ml de lapte
  • 100 ml apă minerală
  • 3 linguri de miere
  • puţină sare
  • câteva linguri de ulei pentru prăjit
  • un borcan de dulceaţă de coacăze roşii

Preparare:

Spargeţi ouăle, puneţi un praf de sare şi începeţi să amestecaţi; adăugaţi mierea, apoi făina şi continuaţi să omogenizaţi compoziţia. Adaugaţi câte puţin, în timp ce amestecaţi, laptele şi apa minerală, până obţineţi un aluat cremos, dar subţire.

Încingeţi tigaia, puneţi o linguriţă de ulei în ea şi o daţi la foc mediu. Când uleiul, care nu trebuie să băltească în tigaie ci doar să acopere într-un strat subţire toată suprafaţa acesteia, s-a încins, puneţi în tigaie un polonic mic din compoziţie şi vă asiguraţi că o distribuiţi pe toată suprafaţa acesteia. Lăsaţi să se coacă aproximativ 2 minute, ungeţi cu puţin ulei partea de deasupra a clătitei, apoi, o întoarceţi cu o spatulă pe cealaltă parte, pentru a se coace, timp de  încă un minut. Luaţi clătita de pe foc şi continuaţi cu următoarele până finalizaţi toată compoziţia.

La final, luaţi câte o clătită, o întindeţi pe farfurie şi puneţi în ea o lingură de dulceaţă de coacăze roşii, apoi o rulaţi. Poftă bună!

 

Monica Marton

cum se fac clatitele gem de coacăze

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *