fbpx

Rețetă de salată de vinete cu maioneză din avocado

maioneză din avocadoUn preparat care poate fi consumat și ca mâncare de post!

 

16 August 2015

11:51

Cu această ocazie, mâncăm natural, fără ingrediente de origine animală, doar vegetală. Pregătim o salată de vinete cu maioneză din avocado.

Ingrediente necesare pentru două porţii:

  • patru vinete mari
  • un avocado copt
  • o ceapă mică
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • două rămurele de pătrunjel
  • o jumătate de linguriţă de piper
  • un praf de sare

Preparare:

Spălaţi vinetele, le ştergeţi de apă şi le puneţi pe plită, grătar sau în cuptor, după preferinţe. Coaceţi vinetele, întorcându-le de pe o parte pe alta până când se înnegresc pe toate părţile, apoi curăţaţi-le de coajă şi lăsaţi-le la scurs într-o strecurătoare pentru ca sucul în exces să fie eliminat.

Curăţaţi avocado de coajă prin scobirea miezului, după ce îl tăiaţi în două şi îi scoateţi sâmburele. Curăţaţi ceapa şi o spălaţi. Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul.

Puneţi în blender vinetele, avocado, ceapa, zeama de la o jumătate de lămâie, sarea şi piperul. Când sunt procesate toate ingredientele, scoateţi salata şi o aşezaţi în boluri şi presăraţi pătrunjelul peste ea.

Maioneza din avocado este ideală pentru a fi folosită vara, singurul inconvenient este faptul că se înnegreşte repede, motiv pentru care vă recomandăm să adăugaţi zeamă de lămâie. Poftă bună!

 

Monica Marton

maioneză din avocado

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *