Rețetă de salată de vinete cu maioneză din avocado
Un preparat care poate fi consumat și ca mâncare de post!
16 August 2015
11:51
Cu această ocazie, mâncăm natural, fără ingrediente de origine animală, doar vegetală. Pregătim o salată de vinete cu maioneză din avocado.
Ingrediente necesare pentru două porţii:
- patru vinete mari
- un avocado copt
- o ceapă mică
- zeama de la o jumătate de lămâie
- două rămurele de pătrunjel
- o jumătate de linguriţă de piper
- un praf de sare
Preparare:
Spălaţi vinetele, le ştergeţi de apă şi le puneţi pe plită, grătar sau în cuptor, după preferinţe. Coaceţi vinetele, întorcându-le de pe o parte pe alta până când se înnegresc pe toate părţile, apoi curăţaţi-le de coajă şi lăsaţi-le la scurs într-o strecurătoare pentru ca sucul în exces să fie eliminat.
Curăţaţi avocado de coajă prin scobirea miezului, după ce îl tăiaţi în două şi îi scoateţi sâmburele. Curăţaţi ceapa şi o spălaţi. Spălaţi şi tocaţi pătrunjelul.
Puneţi în blender vinetele, avocado, ceapa, zeama de la o jumătate de lămâie, sarea şi piperul. Când sunt procesate toate ingredientele, scoateţi salata şi o aşezaţi în boluri şi presăraţi pătrunjelul peste ea.
Maioneza din avocado este ideală pentru a fi folosită vara, singurul inconvenient este faptul că se înnegreşte repede, motiv pentru care vă recomandăm să adăugaţi zeamă de lămâie. Poftă bună!
Monica Marton