fbpx

Reteta saptamanii: Cotlet de porc impanat cu mar

Cotlet de porc impanat cu marO rețetă extrem de gustoasă și rapid de preparat.

 

06 Septembrie 2014

12:00

Săptămâna aceasta ne suflecăm mânecile pentru a găti un preparat care va cuceri întreaga familie. Cotlet de porc împănat cu măr și sos de muștar.

Carnea de porc este, după cum bine știți, o sursă bogată de proteine dar și de fier, magneziu, fosfor, zinc, vitamina B6 și B12.

Ingrediente necesare pentru 4 porții:

  • 1 bucată cotlet de porc – 1kg
  • 1 măr tăiat feliii sau 5-6 prune uscate dar fără sâmburi
  • 1 morcov
  • 2 linguri de muştar boabe sau pastă
  • 1 linguriţă de cimbru măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • un praf de ardei iute
  • un praf de piper
  • sare

Preparare:

Tăiaţi felii cotletul, dar nu până la baza lui. Aveţi grijă ca acesta să rămână nefeliat în partea de jos, pentru o mai bună manipulare a preparatului.

Spălaţi şi curăţaţi mărul, îl tăiaţi sub forma unor arcade pe care le introduceţi printre feliile de cotlet. Adăugaţi sare, piper, ardei iute măcinat, cimbru.

Puneţi preparatul într-un vas de yena, aşezaţi lângă el un un morcov şi îl dați în cuptorul încins la 200 de grade, timp de o oră. Primele 30 de minute acoperiți preparatul cu capac sau folie, apoi o luaţi jos și lăsaţi cotletul să se rumenească.

Preparaţi sosul de muștar din:

  • 2 linguri de muştar boabe sau pastă
  • 1 linguriţă de cimbru măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • un praf de ardei iute
  • un praf de piper
  • sare

Dacă aveţi timp, puteţi face o marinată din ingredientele pentru sos, la care adăugaţi un pahar de vin roşu. Toate acestea se pun peste cotlet, pe care îl lăsăm să stea în frigider până a doua zi. Chiar și la frigider, acoperiți carnea pusă la marinat cu o folie sau capac.

Revenind la procesul de preparare, după ce a trecut o oră, scoateţi cotletul din cuptor şi aşezaţi peste el sosul de muştar. Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *