Reteta saptamanii: Cotlet de porc impanat cu mar
O rețetă extrem de gustoasă și rapid de preparat.
06 Septembrie 2014
12:00
Săptămâna aceasta ne suflecăm mânecile pentru a găti un preparat care va cuceri întreaga familie. Cotlet de porc împănat cu măr și sos de muștar.
Carnea de porc este, după cum bine știți, o sursă bogată de proteine dar și de fier, magneziu, fosfor, zinc, vitamina B6 și B12.
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- 1 bucată cotlet de porc – 1kg
- 1 măr tăiat feliii sau 5-6 prune uscate dar fără sâmburi
- 1 morcov
- 2 linguri de muştar boabe sau pastă
- 1 linguriţă de cimbru măcinat
- 2 linguri de ulei de măsline
- un praf de ardei iute
- un praf de piper
- sare
Preparare:
Tăiaţi felii cotletul, dar nu până la baza lui. Aveţi grijă ca acesta să rămână nefeliat în partea de jos, pentru o mai bună manipulare a preparatului.
Spălaţi şi curăţaţi mărul, îl tăiaţi sub forma unor arcade pe care le introduceţi printre feliile de cotlet. Adăugaţi sare, piper, ardei iute măcinat, cimbru.
Puneţi preparatul într-un vas de yena, aşezaţi lângă el un un morcov şi îl dați în cuptorul încins la 200 de grade, timp de o oră. Primele 30 de minute acoperiți preparatul cu capac sau folie, apoi o luaţi jos și lăsaţi cotletul să se rumenească.
Preparaţi sosul de muștar din:
- 2 linguri de muştar boabe sau pastă
- 1 linguriţă de cimbru măcinat
- 2 linguri de ulei de măsline
- un praf de ardei iute
- un praf de piper
- sare
Dacă aveţi timp, puteţi face o marinată din ingredientele pentru sos, la care adăugaţi un pahar de vin roşu. Toate acestea se pun peste cotlet, pe care îl lăsăm să stea în frigider până a doua zi. Chiar și la frigider, acoperiți carnea pusă la marinat cu o folie sau capac.
Revenind la procesul de preparare, după ce a trecut o oră, scoateţi cotletul din cuptor şi aşezaţi peste el sosul de muştar. Poftă bună!
Monica Marton