fbpx

Reteta saptamanii: Pastrav la cuptor

pastrav la gratarÎn căutarea unei rețete copioase și ușor de pregătit? Evenimente Oradea vă vine în ajutor!

06 Iunie 2014

19:50

Săptămâna aceasta pregătim un păstrăv la cuptor, atât de bun încât și mama soacră va cere rețeta.

Am ales păstrăvul deoarece are proprietăți anti-stres, tratează durerile de cap, reumatismul, anorexia (lipsa apetitului), dizenteria, hemoragia anală, ulceraţiile și blocajele urinare. Mai poate ajuta la tratarea edemelor, a hepatitei, a tusei. Este bogat în retinol, niacină, acid ascorbic, tiamină și riboflavin, dar și în fier, potasiu respectiv fosfor.

Iar acum ingredientele:

  • 2 păstrăvi de dimensiuni medii
  • 1 lămâie
  • 50 ml vin alb sec
  • 2 căţei de usturoi cu codite cu tot
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • jumătate de legătură de mărar
  • sare
  • piper
Păstrăvul la cuptor se prepară astfel:
  • încingeţi cuptorul la 200 de grade
  • curăţaţi peştii şi ştergeţi-i cu un prosop curat
  • curăţaţi usturoiul şi taiaţi-l mărunt împreună cu mărarul și rozmarinul
  • spălaţi lămâia bine şi tăiaţi-o felii
  • așezați cei doi peşti într-o tavă de Yena sau orice tavă pentru cuptor. Puneţi în ei amestecul de mărar, rozmarin şi usturoi, felii de lămâie, sare si piper. Presăraţi şi peste ei din acest amestec şi condimentaţi după gust cu sare, piper
  • și nu în ultimul rând, scăldați păstrăvii în acei 50 ml de vin alb sec și puneți-i la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade
Poftă bună!
Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *