fbpx

Rețeta săptămânii: Rață pe pat de varză

rață pe varzăUn preparat gustos, pentru cei dragi ție!

 

15 Noiembrie 2014

12:22

Evenimente Oradea vă invită să vă delectați papilele gustative cu „Rață pe pat de varză”. Un fel delicios, care poate fi pregătit acasă, nu necesită mult timp, dar care o va cuceri inclusiv pe mama soacră.

Ingrediente necesare pentru 4 porţii:

  • o raţă de 1,5 kilograme
  • 1 kilogram de varză acră
  • 2 mere gutui
  • un ardei iute
  • 3 rămurele de cimbru
  • 10 boabe de coriandru
  • 5 cuişoare măcinate
  • o linguriţă de chimen măcinat
  • 4 foi de dafin
  • o jumătate de legătură de mărar
  • o jumătate de legătură de frunze de ţelină
  • sare
  • 2 linguriţe de piper roşu şi negru

Preparare:
Spălaţi varza acră de 2 – 3 ori sau o ţineţi 30 de minute în apă rece. Apoi spălaţi raţa şi o tăiaţi bucăţi. Curățați plantele aromatice şi ardeiul, tocaţi mărarul, o rămurică de cimbru şi frunzele de ţelină.

Luaţi o cratiţă mare din lut, ori yena, pe care puteţi să o puneţi în cuptor. Puneţi în ea 2 rămurele de cimbru, aşezaţi peste ele varza, pe care o scoateţi şi o scurgeţi de apă, iar la final adăugaţi bucăţile de carne. Raţa conţine grasime care se va scurge peste varza dornică de a fi preparată într-un astfel de mediu.

Merele gutui vor fi, de asemenea, spălate, tăiate felii mai mari şi așezate peste raţă. Tocaţi ardeiul iute şi îl puneţi peste celelalte ingrediente. Adăugaţi boabele de coriandru, cuişoarele măcinate, chimenul măcinat, sarea şi piperul.

Acoperiţi şi puneţi vasul la cuptor la 200 de grade, preț de o oră şi jumătate. După ce timpul s-a scurs, scoateţi cratița din cuptor, amestecaţi ingredientele, mai adăugaţi cimbrul mărunţit, foile de dafin, mărarul şi frunzele de telină tocată. Le puneți, din nou, pentru încă 30 de minute, la cuptor, însă fără capac. Poftă bună!

 

Monica Marton

DSC05977