Rețeta unei savuroase salate cu muşchi de vită în crustă de condimente
Poftă de ceva bun, de să te lingi pe degete?
10 Aprilie 2016
14:11
Evenimente Oradea are pentru tine o salată pe care nici marii amatori de carne nu o vor refuza, în care mușchiul de vită este gătit într-o crustă de condimente.
Ingrediente necesare pentru două porţii:
- 50 grame de salată iceberg
- 50 grame de spanac
- 50 grame de valeriană
- 50 grame de salată radicchio – roşie (cicoare roşie)
- 300 de grame de muşchi de vită
- o lingură de unt
- un fenicul mic
- o portocală
- zeama de la o jumătate de lămâie
- 5 frunze de salvie
- 3 rămurele de tarhon verde
- o linguriţă de seminţe de chimen
- o linguriţă de boabe de coriandru
- un ardei iute uscat
- o jumătate de linguriţă de turmeric
- 8 boabe de piper roşu
- o linguriţă de sare grunjoasă
- un praf de sare
Preparare:
Spălaţi frunzele de salată, portocala, lămâia, feniculul, salvia şi tarhonul. Frunzele de radicchio le puneţi într-un bol şi adăugaţi zeama de lămâie peste ele pentru a le lua din gustul uşor amar.
Pisaţi grosier, în mojar, coriandrul, chimenul, piperul şi ardeiul iute, apoi le amestecaţi cu turmericul. Tocaţi fideluţă tarhonul şi salvia.
Curăţaţi carnea de vită, o ştergeţi cu un şerveţel, o ungeţi cu unt, presăraţi peste ea condimentele anterior pisate, sarea grunjoasă, tarhonul, respectiv, salvia. Puneţi carnea de vită la cuptor pentru 40 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius. Când e gata o scoateţi, o lăsaţi să se odihnească 10 minute, apoi o tăiaţi cubuleţe.
Tocaţi fideluţă feniculul, rupeţi în bucăţi frunzele de salată iceberg, radicchio, spanac, valeriană şi le aşezaţi într-un bol, adăugaţi muşchiul de vită, un praf de sare şi stoarceţi, peste salată, zeama de la portocală. E gata, poftă bună!
Monica Marton
Marius Sorin liked this on Facebook.
Monique Cuisine liked this on Facebook.
Lacramioara Margarit liked this on Facebook.
Tomuta Ramona Alina liked this on Facebook.
Monica Marton liked this on Facebook.
Popa Mariana liked this on Facebook.