fbpx

25 de milioane de lei pentru pasajul suprateran peste DN 79

aprobatS-a hotărât, vom avea pasaj peste DN 79. 

 

19 Septembrie 2014

08:01

După cum bine știți, Primăria Oradea a demarat procedurile necesare pentru ridicare a două pasaje supraterane: unul care să deservească DN 76 și un al doilea pentru DN 79.

S-au organizat licitațiile de atribuire a contractelor, iar după deliberarea firmei câștigătoare alte 4 companii participante la licitație au denunțat, la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), acest rezultat.

Ulterior, CNSC a emis un verdict care a fost atacat în instanță de Primăria Oradea. Într-un final, Curtea de Apel Oradea a admis plângerile înaintate de municipalitate și a respins contestațiile formulate de CNSC.

Mai pe scurt, s-a aprobat încă o dată realizarea pasajului. Sumele investite în acest proiect sunt de 25.520.001,21 lei, cu TVA. Banii provin în procent de 81,02% din fonduri nerambursabile, restul, de 18,98 %, din bugetul urbei noastre.

Pasajul peste DN 79, care va fi construit pe şoseaua de centură, peste giraţia de la ieşirea din Oradea spre Arad, se realizează în cadrul proiectului „Amenajare intersecție prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea și drumul național DN 79 Arad-Oradea”, care este depus în cadrul Programului Operațional Regional (2007-2013).

se menționează în comunicatul emis de Primăria Oradea.

 

Ciprian Costa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *