fbpx

Ceilalți, oglinda realității în care trăim!

sursa foto: richardwiseman.wordpress.com

sursa foto: richardwiseman.wordpress.com

Lumea exterioară este o reflexie a lumii interioare.

 

18 Martie 2015

15:08

Tot mai des, oamenii se plâng de ceilalți, de atitudinile exprimate și faptele întreprinse.

Ne plângem că suntem răniți, că suntem agresați (fizic, emoțional, verbal), părăsiți, uitați, certați, furați, discriminați, dezavantajați. Foarte rar auzim de oameni vorbind de bine de alți oameni.

Este adevărat că procesul de degradare socială, de distrugere a valorilor și eliminare a respectului este tot mai avansat.

Și totuși mai există o soluție, avem o salvare. Șansa noastră este de a chema „ambulanța” inimii și a rațiunii și de a implementa un proces de redescoperire a nostră prin ceilalți.

Din acest moment, înțelegeți că ceilalți sunt oglinzi ale noastre și au puterea de a ne ajuta să fim mai buni, de a evolua și de a construi o societate cu principii mult mai solide decât avem acum.

  • Primul pas este acceptarea, acceptarea fiecărui om exact așa cum este.
  • Al doilea este adresarea întrebării „În ce situații sunt și eu ca el, ce am eu de învățat de la acest om?”
  • Al treilea este pregătirea pentru a primi răspunsurile. Și pregătiți-vă, le veți primi, însă doar atunci când veți fi pregătiți. Atenție, adevărul nu este ușor de dus!

Fiecare om care vine în viața voastră vine cu un scop. Am putea spune că vine să vă ofere un „dar”. Fiecare om cu care rezonați are un element din voi. E ca și cum ați fi făcut un „transplant” de elemente. Fie acel element pozitiv sau negativ.

Ca să înțelegeți mai bine, facem un joc de imaginație: ne aflăm într-o sală de intervenții chirurgicale psiho-emoționale. Suntem mulți pacienți cărora medicii le fac transplant de emoții, de la unii la alții, aleatoriu, nu într-o ordine anume. Cu toții ne aflăm într-o stare de amorțeală, nu știm ce se întâmplă cu noi. După încheiere, ne reîntoarcem acasă, totul decurge normal. Ca mai apoi, în decursul vieții, să întâlnim diverși oameni care fac și bine, și mai puțin bine, la acțiunile cărora noi reacționăm.

Reacționăm pentru că sunt cei de la care am primit, ori celor cărora le-am dăruit ceva. Scopul lor nu este de a fi împotriva noastră, ci de a ne arăta de care atitudini negative, emoții distructive, obiceiuri nocive… trebuie să ne eliberăm. Sau care sunt acele obiceiuri, emoții, fapte pozitive care ne aduc o stare de bine și pe care să le practicăm până la sfârșitul zilelor.

Acum, înțelegând acestea, facem un pas extrem de important, acela de a renunța la a-i mai judeca, condamna, blama, vorbi, critica pe ceilalți. Ei și noi avem nevoie de înțelegere, de gânduri bune, de sprijin, de binecuvântări.

Trimițând gânduri bune celorlalți, fie că ne fac bine, fie că ne fac rău, nu facem altceva decât să trimitem binele spre acea parte „transplantată” din noi, dar care se află în ei.

O lume mai bună se construiește prin tine. Îndrăznește să începi azi, acum știi cum!

 

Ioana Mădălina Ștefănică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *