fbpx

Cocoșatul de la Notre Dame, un spectacol cu 5 minute de ropote de aplauze!

casa de cultură a sindicatelor oradea, 30 octombrie 2019Dacă nu ați fost astă seară la spectacol, ați ratat un eveniment de zile mari. 

 

30 Octombrie 2019

22:29

Oradea a fost al treilea oraș, după Brașov și Arad, în care s-a montat spectacolul de balet „Cocoșatul de la Notre Dame”.

Invitația și comunicatul de presă anunțau un eveniment extraordinar în care mai bine de 50 de balerini profesioniști urmau să evolueze. Cu o sală plină, seara a început într-o manieră animată, prin proiecții în care liniile catedralei Notre Dame erau construite rapid de tehnologie. Apoi, ușor, ușor, au intrat în scenă balerinii.

O mare colorată de dansatori, mai toți îmbrăcați în straie specifice comunității rome, au început să degaje atmosfera. Începutul lin prevestea trăirile intense de pe parcursul serii.

Au fost momente de balet superbe, dintre care o menționăm pe cea a călugărului care a reușit să trasmită atât de intens lupta dintre dorință și credință. Nu știm cum s-a simțit balerinul și cât de profund a trăit momentul, dar sala cu siguranță a reușit să empatizeze și să trăiască tumultuoasa lui experiență.

Ei, pe cât de îndurerat a fost el în dansul solo, pe atât de crud și nemilos a fost de față cu ceilalți. Apoi, să nu uităm nici de dansul Esmeraldei cu al său iubit, pasional și tragic, dar și pe cel atât de contrastant, dintre Esmeralda și Quasimodo. O scenă ludică de dragoste și dăruire, care numai prin dans putea fi transmisă atât de plăcut.

Cu siguranță fiecare spectator a fost captivat de un moment anume, deoarece spectacolul a fost mirific. Numai dacă nu ai fost prezent nu ți-ai găsit o secvență preferată.

Partea frumoasă a acestui tip de manifestări e că permite omului așa zis modern să trăiască într-un mod și cadru diferit. În care minutele curg lin, iubirea e la ea acasă, iar luptele între cavaleri sunt o normalitate. O lume în care oamenii pot fi și trăi așa cum doresc.

Iar acum să încheiem, deoarece seara a avut și un final. Minunat. Cu un public care a aplaudat minute în șir munca balerinilor și cu o trupă care merită toată aprecierea noastră.

Și vestea bună e că puteți vedea Cocoșatul de la Notre Dame și în Carei, Satu Mare, respectiv Alba Iulia. Informații puteți obține de aici. Mai jos câteva imagini foto, dar și video-ul cu cele cinci minute de aplauze! Felicitări, Opera Vox!

 

Ioana Mădălina Ștefănică

casa de cultură a sindicatelor oradea, 30 octombrie 2019