fbpx

În 2015, Oradea are cel mai mare buget din ultimii 25 ani!

plan de afaceri bani monede monezi pamantUn buget mare pentru proiecte la fel de mari. 

 

17 Ianuarie 2015

18:03

Nu este o glumă, este un adevăr. În 2015, Oradea are cel mai mare buget din ultimii 25 de ani, grație numeroaselor proiecte cu surse de finanțare externe pe care le-a accesat.

Mai concret, bugetul acestui an este de 12 – 13 ori mai mare decât într-un an obișnuit, informează Primăria Oradea.

În lucru, și de finalizat până la sfârșitul acestui an, sunt 25 de proiecte. Este mai mult decât necesar ca aceste lucrări să fie încheiate la timp deoarece, în caz contrar, vom fi nevoiți să returnăm fondurile europene primite.

Dacă nu terminăm aceste proiecte, ne vom afla în una dintre următoarele două situații: dacă lucrările neterminate se finalează în primul trimestru al anului 2016, diferența de bani până la finalizarea proiectului trebuie asigurată din bugetul municipiului Oradea, bani pe care-i nu-i avem; iar în cazul în care nici în primul trimestru nu se finalizează proiectul, beneficiarul finanțării trebuie să restituie toți banii europeni din proiect.

a declarat Ilie Bolojan, primarul Oradiei.

Așadar, o veste bună condiționată de ducerea la bun sfârșit a planurilor de dezvoltare a Oradiei care se doresc a îmbunătăți condițiile de trai în Oradea. Cele mai importante proiecte le vom prezenta într-un articol viitor. Însă să știți că „2015 este anul șantierelor în Oradea!”.

 

Ioana Mădălina Ștefănică