fbpx

De ce copiii fac des febră și roșu în gât. Cauze și tratament

tratament, emoțional, părinte, recall healing

sursa: charlottesmartypants.com

Întotdeauna răspunsurile vin din interior.

 

08 Februarie 2017

19:30

În special în sezonul rece, părinții devin îngrijorați din cauza faptului că cei mici vor răci. De asemenea, nu puțini sunt copiii care, atunci când merg pentru prima dată la creșă, grădiniță ori școală, se îmbolnăvesc.

Într-adevăr, iarna sau într-un colectiv sunt mai multe surse de boală. Totuși, unii dintre adulți, și tot mai mulți, au ajuns la informația care îi face să înțeleagă că starea lor emoțională, ca individ dar și ca și cuplu, influențează sănătatea copilului.

Chiar dacă totul se întâmplă în interior, în mintea și în sufletul nostru, trăirile își doresc să iasă la iveală, să fie digerate. Iar atunci când noi mascăm bine realitatea, trupul, inteligent de la mama natură, știe să ne „demaște” dar și să ne salveze prin manifestarea unei boli sau a unei simple febre, de exemplu.

Diagnosticul de roșu în gât, în cazul unui prichindel, se manifestă din cauza faptului că părinții au ceva pe suflet, ceva nespus. Ceva ce ține de relaționarea lor cu partenerul sau poate fi ceva legat de locul de muncă, cu persoane din exterior, când nu-și pot exprima emoțiile – nu pot rosti cuvintele și le înghit în gât. Adesea se ajunge în situația în care abia mai poate înghiți, tot din cauză că cei mari sau el, copilul, simte că a înghițit sau îndurat multe lucruri care nu i-au plăcut. Totodată, roșu în gât poate fi un apel prin care solicităm mai multă dragoste și/sau atenție de la mamă.

În ceea ce privește mersul la grădiniță, creșă ori școală, lucrurile sunt numaidecât simple și ușor de înțeles: frica celui mic e atât de mare încât, conștient sau nu, produce o răceală, o durere de burtă, o stare de rău care să-l țină în cuib, adică acasă, alături de părinți, adică unde el se simte stăpân și în siguranță.

Mergând și mai departe, sunt cazuri în care tatăl și mama să fie persoane echilibrate, dar starea medicală a copilului să fie condiționată de moștenirile de familie. E o obișnuință să lăsăm moștenire copiilor bunuri materiale, dar, fără să ne dăm seama, le lăsăm tot moștenire și bagaje emoționale. Și nu întotdeauna pozitive.

Trăirile pe care un străbunic le poate avea, îi pot declanșa anumite boli unui strănepot pe care el nici măcar nu are șansa să-l cunoască, din cauza diferenței de vârstă, iar boala, împreună cu emoțiile negative care au generat-o, sunt transmise viitoarei generații.

Chiar dacă un membru al familiei moare cu mult timp înainte ca alții să se nască, stările, emoțiile și predispozițiile pe care acesta le are se transmit, chiar automat, prin ADN.

Despre astfel de situații, modul în care ele au loc dar și posibilitățile de tratament și eliminare a cauzelor bolilor se va discuta în cadrul seminarilor Recall Healing, care au loc în Oradea, în intervalul 10 – 11 – 12 Martie 2017, nivelul de bază. Informații suplimentare despre Recall Healing AICI.

 

Ioana Mădălina Ștefănică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *