Rețetă de gem de rubarbă, căpșune și ghimbir
Un desert dulce și bine aromat!
12 Iunie 2016
13:51
Din fructele de sezon putem pregăti întotdeauna bunătățuri care să ne răsfețe inclusiv în sezonul rece. Alegerea acestei săptămâni este gemul de rubarbă cu căpșune și ghimbir.
Ingrediente necesare pentru o porţie:
- 2 kg de rubarbă
- 1 kg de căpşune
- 100 de grame de ghimbir
- 2 kg de zahăr
- o legătură de frunze de lămâiţă
Preparare:
Curăţaţi şi spălaţi căpşunele. Rubarba o curăţaţi de pieliţa exterioară, o spălaţi şi tăiaţi cubuleţe.
Pregătiţi un vas în care puneţi rubarba şi căpşunele; adăugaţi zahărul peste ele, le amestecaţi bine şi le lăsaţi să stea la macerat, de seara până dimineaţa.
Curăţaţi, spălaţi şi daţi prin răzătoare ghimbirul pe care îl adăugaţi peste fructe.
Puneţi compoziţia, la foc mediu, pentru 15 minute, amestecând periodic în ea. Adăugaţi rămurelele de lămâiţă în compoziţie şi mai fierbeţi totul încă 30 de minute.
Când gemul este fiert, scoateţi rămurelele de lămâiţă din el, sterilizaţi recipientele, iar apoi așezați gemul în borcane. Poftă bună!
Monica Marton