fbpx

Scoala din Les a fost inundata de ploile ce par a nu se mai opri

scoala les├Än aceast─â diminea╚Ťa ╚ścoala General─â din Le╚Ö ╚Öi alte 4 localit─â╚Ťi au avut nevoie de ajutorul pompierilor.

 

04 Aprilie 2013

16:52

Inspectoratul pentru Situa╚Ťii de Urgen╚Ť─â (ISU) Cri╚Öana a fost solicitat ast─âzi diminea╚Ť─â, la ora 08:00, de conducerea ╚ścolii Generale din Le╚Ö pentru evacuarea apei din curte. ├Äntreaga activitate a durat aproximativ 6 ore, timp ├«n care┬ápompierii militari, ├«n cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situa┼úii de Urgen┼ú─â Nojorid, ├«nl─âtur├ónd apa, cu ajutorul motopompelor din dotare, de pe o suprafa┼ú─â de aproximativ 3000 metri p─âtra┼úi.

┬áMai mult, tot ast─âzi, 04 Aprilie 2013, pompierilor bihoreni le-a fost cerut ajutorul ├«n alte 4 localit─â╚Ťi afectate de ploile abundente. S-a ac╚Ťionat ├«n Salonta┬ápentru evacuarea apei dintr-o ├«nc─âpere a unei locuin┼úe situate pe strada Ceaikovski, respectiv de pe un teren din comuna Tulca. ┬áGarda de Pompieri S─âlard a desf─â┼čurat o opera┼úiune similar─â, degaj├ónd apa, acumulat─â ├«n urma ploilor abundente, de pe un teren, ├«nl─âtur├ónd astfel pericolul scurgerii acesteia la gospod─âriile din apropiere.

┬á├Än acest moment┬áfor┼úele de interven┼úie ale Deta┼čamentului de Pompieri Salonta ac┼úioneaz─â pe raza comunei Tulca, pentru amenajarea a dou─â baraje din saci de nisip pe acostamentul Drumului Jude┼úean 795.

Ca urmare a precipita┼úiilor abundente c─âzute ├«n ultimele zile, au fost afectate 1764 hectare terenuri arabile, 405 hectare p─â┼čuni ┼či 5 hectare p─âduri ├«n localit─â┼úile Tulca, C─âua┼čd, Cefa, Inand, Homorog, Iano┼čda, M─âd─âra┼č, Mar┼úihaz, Salonta, S─âlard ┼či ┼×oimi, unele por┼úiuni ale drumurilor comunale din comuna ┼×oimi (DC 208, DC 209, DC 230) precum ┼či Drumul Jude┼úean 108 H, sec┼úiunea Voivozi-P─âdurea Neagr─â, pe o por┼úiune de 120 m.