fbpx

Redescoperă munții Codru Moma pe bicicletă în weekendul 19 – 20 August 2017

mountain bike

sursa: brunottibeachclub.com

Colinele și bisericile de lemn din zona Colești văzute de pe bicicletă

 

16 August 2017

09:37

În weekendul 19 – 20 August 2017 va avea loc un nou eveniment cicloturistic din seria evenimentelor intitulate „Redescoperă Bihorul pe bicicletă”, proiect ce își propune să promoveze dealurile și  colinele din zona munților Codru Moma ca patrimoniu cultural și religios din județul Bihor și în același timp încurajează mișcarea. Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor și Bellotto sunt „vinovați” pentru acest deliciu al iubitorilor de două roți.

Pe parcursul acestei excursii, turiștii pe două roți vor putea admira peisajele următoarelor obiective turistice: Colești -Platoul Vașcău- Sat Izbuc – Sat Călugări – Mănăstirea Izbuc şi retur.

Traseul are o lungime totală de 25,2 km, din care: distanța în urcare este de 6,2 km, cea în coborâre de 9,6 km, iar lungimea de drum orizontal este de 9,4 kilometri. Pornirea se face la ora 11:00 de la tăul din satul Colești.

Transportul turiștilor din Oradea spre Colești și retur se va face cu autobusul în limita celor 100 de locuri disponibile, pentru înscrieri click AICI. Prețul este de 30 de lei pentru o persoană și bicicleta sa, dus-întors și se va achita la urcarea în autobuz.

Plecarea din Oradea va avea loc la orele 07:30 din fața Universității din Oradea, iar returul la 18:30.

Sâmbătă se vor vizita: platoul Vașcău, Portalul Peșterii Câmpeneasca, Mănăstirea Izbuc, Biserica de lemn din curtea lăcașului de cult și se vor  degusta produse culinare tradiționale pregătite de localnici. Seara, drumeții se vor putea bucura de focul de tabără și concertul live, iar Duminică se vor vizita Munții Codru Moma și peisajele pitorești ale acestuia.

Drum bun și distracție plăcută, dragi prieteni! Nu uitați să vă echipați bicicletele corespunzător și să aveți ustensile necesare depănării penelor de cauciuc, vă recomandă un alt biciclist!

 

Diana Maria Danciu