fbpx

Alarmant: 70% dintre romani suna la 112 din joaca

112 logo telefon urgentaApela╚Ťi la 112 atunci c├ónd ├«ntr-adev─âr ave╚Ťi nevoie de ajutor.

 

30 Octombrie 2013

15:36

Serviciul de Telecomunica╚Ťii Speciale (STS) ne informeaz─â c─â p├ón─â ├«n prezent 70% dintre apelurile date de cet─â╚Ťenii rom├óni num─ârului de urgen╚Ť─â 112 nu au fost de ajutorare ci de informare (false). Unii apelan╚Ťi au solicitat angaja╚Ťilor informa╚Ťii cu privire la evenimentele ce au loc ├«n localit─â╚Ťile de re╚Öedin╚Ť─â.

Nu apela┼úi 112 pentru a v─â informa despre evenimente care se petrec ├«n localitatea dumneavoastr─â. ├Än aceste cazuri ├«ngreuna┼úi preluarea apelurilor de urgen┼ú─â ┼či pune┼úi ├«n pericol via┼úa unor persoane care chiar au nevoie de ajutor.

aten╚Ťioneaz─â colonelul Adrian Fulea, purt─âtor de cuv├ónt STS Bihor. Formarea din glum─â a num─ârul 112 ar fi cu pre╚Ťul unei vie╚Ťi. Apel├ónd din joac─â bloca╚Ťi liniile astfel ├«nc├ót cei care au cu adev─ârat nevoie de ajutor nu pot beneficia ├«n timp util de sprijinul medicilor respectiv al organelor de poli╚Ťie sau de stingere a incendiilor.

V─â recomand─âm s─â le explica╚Ťi ╚Öi copiilor vo╚Ötri importan╚Ťa respect─ârii num─ârului 112. Pentru evenimente, ╚Ötiri sau informa╚Ťii accesa╚Ťi www.evenimenteoradea.ro!

 

Ciprian Costa