fbpx

Albinele sunt pe cale de disparitie

albina pe floareUn fapt mai mult decât real și îngrijorător.

 

03 Ianuarie 2014

16:57

Cine s-ar fi gândit că vom ajunge după câțiva zeci de ani de utilizare a substanțelor chimice la pericolul dispariției albinelor. La nivel mondial s-a declanșat o adevărată mișcare de protejare a harnicelor insecte care ne asigură mierea, un produs natural și extrem de sănătos. Cu toate acestea deșteptarea ecologiștilor, a apicultorilor și a unui număr relativ mic de oameni nu a putut împiedica total utilizarea pesticidelor de către marile companii.

Cele mai nefaste rezultate ale utilizări chimicalelor la scară largă s-au identificat în Statele Unite ale Americii, când în 2006 s-a descoperit că milioane de albine au murit, nemaiîntorcându-se la stupii în care adunau prețioasa miere.

În ceea ce privește continentul european, Comisia de specialitate a interzis companiilor Bayer și Syngenta producerea și comercializarea pesticidelor și ierbicidelor periculoase pe piață.

Pentru stoparea acestor efecte anul trecut s-au strâns 1.3 milioane de semnături electronice. Albert Einstein spunea, în 1955 chiar cu puțin timp înainte de a se stinge din viață, că omul va mai avea de trăit doar 4 ani după ce albinele vor dispărea de pe fața pământului. Acum se încearcă adunarea a 3 milioane de semnături pentru ca din nou Comisia Europeană să interzică Bayer respectiv Syngenta producția de substanțe dăunătoare albinelor.

Fiecare dintre noi ne putem exprima dezacordul cu privire la această hotărâre de distrugere a roiurilor de albine semnând petiția. Este necesară înscrierea doar a numelui mic, a țării și adresa de e-mail. Cu siguranță încă nu conștientizăm cât de importante sunt aceste insecte vieților noastre, dar în mod cert generațiile viitoare vor resimți importanța lor, mai ales în căutarea remediilor naturiste pentru tratarea diferitelor afecțiuni și pe care (remedii) nu le vor mai găsi. Semnează și fă-ți vocea auzită AICI. SHARE/DISTRIBUIE.

Ioana Mădălina Ștefănică