fbpx

Atletii oradeni, pe podiumul Campionatelor Nationale de Juniori II

castigatorIată încă un motiv să fim bucuroși că suntem orădeni. 

 

04 August 2014

19:57

Tânărul atlet orădean Laviniu Chiș s-a remarcat din nou în competițiile naționale reușind să cucerească proba de 3000 de metri din cadrul Campionatelor Naționale de Atletism, juniori II, ce au avut loc între 02 – 03 August 2014, la București.

Sportivul, care este legitimat la Liceul cu Program Sportiv (LPS) „Bihorul” pregătit de antrenorii Robert Olah și Florina Cozac, a dominat în mod categoric întrecerea, finalizând cu o tură și jumătate înaintea concurentului clasat pe cel de al doilea loc.

Prin această victorie, Laviniu a încercat să doboare noul său record personal și a terminat în 8 minute, 33 de secunde și 44 de sutimi. Astfel, și-a adjudecat medalia de aur dar și titlul de campion al României.

O altă evoluție bună pentru atletismul orădean a fost marcată de Alexandru Cormoș, un sportiv tot al LPS „Bihorul”, dar care îi are ca antrenori pe Virgil și Mariana Preda. Alexandru a concurat la proba de săritură în lungime unde s-a clasat al doilea, cu rezultatul de 6,71 metri, obținând medalia de argint și titlul de vicecampion național.

Evenimente Oradea transmite felicitări atât celor doi sportivi cât și antrenorilor lor! Suntem mândri de voi, vă mulțumim!

 

Ciprian Costa