fbpx

Bani Europeni pentru drumul Oradea – Beius – Deva

drum DN 76 oradea beiusConsiliul Județean Bihor anunță includerea Drumului Național 76 în portofoliul POST 2007 – 2013.

09 Septembrie 2013

13:33

Nu Moș Crăciun ci banii europeni s-ar putea să ne salveze de catastrofa de drum Oradea – Beiuș – Deva, DN 76.

Din cele transmise de oficialitățile locale, acest tronson de drum național a fost selectat spre a fi inclus în portofoliul POST 2007 – 2013. Mai pe scurt: această șosea are suficiente gropi încât să fie reabilitată pe bani europeni. Tot ce trebuie să facă Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) este să evalueze costul lucrărilor, să întocmească fişele de buget aferente proiectelor şi să actualizeze documentaţiile suport în vederea depunerii rapide a cererii de finanțare.

Includerea proiectului reabilitării DN 76 în  Programul Operaţional Sectorial de Transport 2007-2013 va rezolva problema, prin obţinerea unei finanţări  nerambursabile, şi cresc mult şansele ca năzuinţa noastră, a bihorenilor, de a circula civilizat pe drumul Oradea – Beiuş să se împlinească

a transmis Președintele CJ Bihor, Cornel Popa.

Mai mult secretarul de stat Bogdan Găurean a cerut personalului implicat în acest proiect să întocmească cu operativitate documentele astfel încât se realizeze nivelul planificat de lucrări până la sfârşitul lui Noiembrie a acestui an. Toate acestea survin ca urmare a opririi reabilitării DN 76 din cauza alocării bugetare insuficiente.

Rămâne să vedem dacă suntem măcar de această dată suficient de norocoși încât să putem ajunge la Beiuș fără înjurături și să urcăm Vârfurile fără emoțiile craterelor din asfalt.

 

Ciprian Costa