fbpx

Bugetare participativă: încă 43 de zile pentru depunerea proiectelor

bani, money

sursa: ziarulceahlaul.ro

Orădenii mai au timp să propună proiecte.

 

18 Septembrie 2018

18:00

 

Cea de a doua sesiune de depunere a proiectelor în cadrul bugetării participative continuă până la data de 31 Octombrie 2018. Până la această dată, orădenii pot depune proiecte (lucrări pe care și le doresc în cartierul lor sau oriunde altundeva în oraș), având astfel posibilitatea de a deveni parte activă în luarea unor decizii cu privire la viitoarele proiecte ale municipalităţii.

De la 1 August, dată la care a demarat această nouă sesiune și până în prezent, au fost depuse opt proiecte, de la amenajarea unui skatepark în Parcul Salca, până la înierbarea liniilor de tramvai pe strada Corneliu Coposu.

La această campanie pot participa persoane fizice care au domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Oradea şi care au împlinit vârsta de cel puţin 18 ani. Depunerea proiectelor se poate realiza prin platforma on-line dedicată bugetării participative (activ.oradea.ro), dar și în scris prin depunerea la registratura primăriei pe baza formularului existent a propunerii de proiect. Criteriile de eligibilitate a proiectelor sunt de găsit pe același site.

În final, vor fi selectate 10 proiecte care vor fi cuprinse în bugetul local. Valoarea bugetului propus în cadrul procesului de bugetare participativă este de 1.500.000 euro/an bugetar. Valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 200.000 euro, inclusiv TVA.

Adrian Pop