fbpx

De Marți, Piața Ferdinand va fi închisă parțial pentru modernizare!

Centrul Oradiei se schimbă în bine!

 

04 Mai 2019

12:00

Proiect promis de câțiva ani, refacerea completă a Pieței Regele Ferdinand I, prin modernizarea și pietonalizarea sa, intră în sfârșit în lucru! Astfel, ordinul de începere a lucrărilor va fi dat Marți, 07 Mai, motiv pentru care din acea zi vor avea loc câteva modificări în traficul auto (vezi harta de mai jos).

Strada Patrioților va fi închisă complet, la fel și accesul prin fața restaurantului Queen Mary. Autovehiculele vor ocoli zona pe străzile laterale.

Valoarea totală a lucrărilor este de 19.017.270,90 lei + TVA, din care LOT 1 = 17.655.808,80 lei + TVA, iar LOT 2 = 1.361.462,10 lei + TVA. Investiția este finanțată din fonduri europene, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile” Prioritatea de investiții 4e, Obiectivul specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Durata de realizare a investiției este de 21 de luni, din care 18 luni executarea lucrărilor, iar 3 luni a fost perioada de proiectare.

Lucrările prevăzute în proiect cuprind conservarea şi restructurarea zonelor verzi și dotarea acestora cu sisteme de irigații, refacerea infrastructurii rutiere și a celei pietonale, modernizarea sistemului de iluminat public, a rețelelor de apă-canal și a rețelelor de termoficare pe zona afectată, echiparea pieţei cu fântâni arteziene și cu elemente de mobilier urban noi, durabile, (bănci, coşuri de gunoi, panouri de informare), care satisfac condiţiile de confort, durabilitate, estetică, distribuţie funcţională optimă.

Adrian Pop