fbpx

Egal intre Bihor si Craiova. La fotbal!

fc bihor hidiselFC Bihor a remizat cu FC Universitatea Craiova, cu scorul de 1-1.

05 Octombrie 2013

17:05

 

Deși a practicat un joc mai bun decât în partidele anterioare, FC Bihor nu a reușit să se impună sâmbătă, pe teren propriu, în cadrul etapei a V-a a Seriei a II-a din Liga a II-a la fotbal.

La Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, în prezența a aproximativ 1000 de spectatori, orădenii au primit replica oltenilor de la FC Universitatea Craiova, echipă patronată de Adrian Mititelu.

Nu a început bine jocul și la prima fază, în minutul 1, oaspeții au obținut lovitură de la 11 metri, după o intervenție neregulamentară în careu a lui Mintaș asupra lui Goge. Penalti-ul dictat de arbitrul timișorean Cătălin Bontaș a fost transformat în gol de Robert Săceanu, care astfel a deschis scorul și a dus echipe oaspete în avantaj încă din debut.

După primirea golului, FC Bihor a ieșit la joc a atacat mai mult și a început să-și creeze ocazii de poartă. În minutul 12, orădenii au solicitat lovitură de pedeapsă pentru un presupus henț în careu a lui Acka. Arbitrul nu a acordat însă, ba mai mult l-a avertizat cu cartonaș galben pe Florin Lazăr, căpitanul gazdelor, pentru proteste.

În replică, în minutul 14, Goge a executat o lovitură liberă de la 22 de metri, dar balonul trimis periculos în careu, nu a fost reluat de vreun jucător oltean. După alte două minute, căpitanul „roș-albaștrilor”, Fl. Lazăr a fost angajat în careul mare al oltenilor, dar, deși se afla în poziție bună, nu a reușit să lovească bine balonul, primit prea în față, mingea trecând pe lângă bară.

În minutul 21, Ovidiu Bic a primit un balon pe partea stângă, la aproximativ 25 de metri de poartă, a șutat periculos la colțul lung, dar s-a întins spectaculos portarul Hotoboc și a respins în corner de lângă bară.

Peste zece minute însă, în minutul 31, presiunea gazdelor s-a materializat și pe tabela de marcaj, după o centrare a lui Sfârlea de pe partea dreaptă, Raymond Lukacs deviind  balonul în poartă, din patru metri.

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic, astfel că scorul primei reprize a fost egal, 1-1.

În partea secundă ambele echipe au încercat să-și creeze ocazii de poartă, drept urmare a rezultat un joc disputat în care atât orădenii cât și olteni puteau să mai înscrie, dar nu s-a mai întâmplat nimic, pentru că ocaziile avute nu au fost finalizate.

În minutul 53, Julian Ripoli, de la FC Univ. Craiova, a șutat de la marginea careului, dar mingea a fost deviată în corner. Apoi, în minutul 56, S. Sfârlea a executat o lovitură liberă de pe dreapta, dar din fața porți nu s-a găsit nimeni să reia periculos.

Două minute mai târziu, în minutul 58, R. Lukacs, din șapte metri, deși s-a aflat în poziție centrală a trimis puțin alături. Același R. Lukacs, împreună cu S. Sfârlea s-au aflat la originea unei alte acțiuni periculoase a bihorenilor în minutul 65, dar ultimul a intrat în unghi și a centrat prin fața porți într-o zonă unde nu se afla nici un coechipier.

În replică, în minutul 74, Frăsineanu a intrat în careu pe partea stângă și a încercat un lob la colțul lung, la vinclul porți orădene, dar balonul a trecut pe lângă poartă.

Chiar în final, când orădenii au alergat după golul victoriei, la o neglijență a lui Mintaș, Stoianoff a interceptat un balon a intrat periculos în careu și a șutat pe jos la colțul lung, dar portarul Smaranda a reușit să respingă în corner.

Astfel, s-a încheiat cu scorul de 1-1, una dintre cele mai interesante partide ale etapei a V-a din seria vestică a ligii a II-a.

 

A fost un meci în care și puteam să câștigăm și puteam să pierdem. După 0-1 am reacționat bine, am marcat. Am făcut o primă repriză mai bună, în a doua am presat, dar pe sfârșit pe fondul unor greșeli personale, puteam și să pierdem. Culmea că în sistemul 4-4-2 ne-am creat ocazii mai puține decât în 4-3-3, pentru că schimbările pe care le-am făcut, se pare că n-au fost atât de inspirate. Am gândit că o să creem presiune pe cei doi fundași centrali, dar astăzi nu ne-a ieșit. Am și avut ocazia să tranșăm victoria de partea noastră, la ocaziile lui Bic, Fl. Pop și Lukacs. Una peste alta, cred că a fost un rezultat echitabil. Eu cred că suntem în creștere ca și joc, dar asta trebuie să se vadă în rezultate.

a declarat, după meci, antrenorul orădenilor, Gheorghe Ghiț.

 

A fost un meci foarte echilibrat. Am reușit să obținem un penalti în primele minute, dar nu am avut posesia mingii în prima repriză, nu ne-am creat ocazii de gol. Oradea a făcut o primă repriză foarte bună, a stat bine în teren, are jucători buni. În repriza a doua am încercat să câștigăm meciul, am avut două – trei ocazii de gol, dar nu am reușit să marcăm. Consider că a fost un rezultat echitabil, dar cu acest punct câștigat la Oradea, FC Universitatea Craiova se află în grafic.

a precizat, la rândul său, tehnicianul oaspeților, Nicolo Napoli.

Caseta tehnică:

FC Bihor – FC Univ. Craiova 1-1(1-1)

Au marcat: R. Lukacs (min. 31) / R. Săceanu (min. 2 penalty)

FC Bihor: Smaranda – Letan, Fl. Lazăr (cpt.), Mintaş, Lupu – M. Popa – S. Ianc (min. 79 Mihuț), Bic (min. 71 Hadăr), Sfârlea – R. Lukacs (min. 88 Z. Lukacs) și Fl. Pop. Antrenor: Gheorghe Ghiţ
FC Universitatea: Hotoboc – Mitic, Acka, M. Ciucă (cpt.), S. Buşu – Cruceru (min. 60 Frăsineanu), Săceanu, Mîrzeanu, Goge – Ripoli (min. 90 Cl. Bălan) și Baird (min. 49 Stoianof). Antrenor: Nicolo Napoli

Au arbitrat: Nicolae Cătălin Botaş (Timişoara) – Imre-Laszlo Bucşi şi Joszef Peter (ambii din Sfântu Gheorghe).

 

Florin Mihalca