fbpx

Începe renovarea clădirilor de pe strada Vasile Alecsandri

vasile alecsandriAleluia, o veste excelentă pentru Oradea și turismul local. 

 

20 Iulie 2016

16:47

Primăria Oradea ne dă astăzi, 20 Iulie 2016, o veste mult așteptată, aceea a începerii renovării clădirilor de pe strada Vasile Alecsandri.

Primele clădiri de pe strada V. Alecsandri la care vor începe lucrările de reabilitare sunt cele situate la nr. 3 – Casa Roth (anul contrucţiei 1912), nr. 4 – Magazinul de sticlărie Deutsch (anul contrucţiei 1906 – 1910 – clădire monument istoric) şi cea de la nr. 5.

Modernizarea vizează fațadele și acoperișul, lucrări cuprinse în prima etapă, iar ca în cea secundă strada Vasile Alecsandri să se transforme într-o zonă strict pietonală până în vara 2017!

Urmează ca săptămâna următoare să fie convocaţi toţi proprietarii pentru a semna contractele de asociere, în funcţie de opţiunea oferită prin Hotărârea de Consiliu Local. În urma semnării contractelor de asociere, proprietarii pot face demersurile de contractare a lucrărilor de reabilitare prin firme de construcţii care au efectuat lucrări la clădiri în zona centrului istoric şi au experienţă în acest domeniu.

 

Ioana Mădălina Ștefănică