fbpx

Matcha, pudra din ceai verde bogată în antibiotice naturale care induce o stare de relaxare!

Un produs mai puţin cunoscut la noi, dar cu multe beneficii.

 

30 Martie 2020

10:00

Matcha este de fapt pudră de ceai verde. Procesul de cultivare a plantei din care este produs este, şi el, unul inedit, deoarece se produce în locuri umbroase, iar la recoltare sunt înlăturate tulpinile şi nervurile frunzelor. Toate acestea duc la creşterea nivelului de cafeină şi teanină, substanţe cunoscute ca fiind energizante.

Matcha îşi are originea în tradiţia chineză şi cea japoneză şi este cunoscută pentru efectele benefice pe care le are asupra corpului uman. Dintre acestea amintim:

  • Matcha conţine de 5 ori mai mulţi antioxidanţi decât alte ceaiuri verzi
  • s-a dovedit că Matcha, consumată ca atare, îmbunătăţeşte metabolismul şi creşte nivelul arderilor grăsimilor deoarece este bogat în substanţe care ajută la pierderea în greutate
  • îmbunătăţeşte memoria şi concentrarea
  • provoacă o stare de relaxare şi calm
  • datorită nivelului de clorofilă ridicat este un bun antioxidant
  • consumat regulat, scade nivelul colesterolului din sânge
  • ajută sistemul imunitar prin aportul de antibiotice naturale pe care îl conţine
  • numai bun în procesul de detoxificare
  • previne Alzheimer și pierderea dinților
  • este recomandat persoanelor care suferă de apnee
  • potrivit pentru a ne schimba starea de spirit, atunci când nu avem o zi excelentă
  • are efecte anti-aging și ajută la menținerea unei pieli sănătoase

Pe lângă toate aceste caracteristici care ajută organismul, pudra de Matcha este un produs care are un gust bun şi poate fi folosită nu doar la prepararea ceaiului, ci şi în compoziţia altor delicii culinare cum ar fi prăjiturile, cafeaua, shakeurile ori înghețata.

Paula Dreve