fbpx

Premiera Nationala la Oradea

Oradea-15-iulie-2013Se unific─â o parte din serviciile medicale or─âdene.

 

02 Iulie 2014

17:21

Din dorin╚Ťa de a eficientiza serviciile medicale dar ╚Öi cu scopul reducerii costurilor, Spitalul Jude╚Ťean ╚Öi Spitalul Municipal vor fi gestionate de un consor╚Ťiu spitalicesc, format din Consiliile de Administra┼úie ale spitalelor, ├«n fruntea c─âruia se va afla un director coordonator.

Consiliile de administra┼úie ale celor dou─â spitale ┼či-au dat luni acordul de principiu pentru realizarea unui consor┼úiu spitalicesc, un fel de alian┼ú─â ┼či nu o fuziune juridic─â, av├ónd ca obiectiv realizarea unor servicii mai bune cu costuri mai mici. P├ón─â la sf├ór╚Öitul lunii Iulie vom propune Consiliului Local Oradea un proiect de hot─âr├óre pentru colaborarea dintre cele dou─â spitale.

declar─â primarul, Ilie Bolojan.

Sectoarele de colaborare sunt: cantin─â, sp─âl─âtorie, sterilizare, cur─â╚Ťenie, personal, juridic, administrativ dar ╚Öi laborator de analize medicale.

Primul pas al┬ál-ar┬áconstitui┬áfunc╚Ťionarea┬áunui laborator de s├ónge, ├«ntr-unul dintre spitale, care s─â deserveasc─â unit─â╚Ťile spitalice╚Öti or─âdene, iar rezultatele s─â fie trimise ├«n timp real medicilor, cu ajutorul┬átehnologiei. Dac─â acest proiect va fi unul func╚Ťional ╚Öi eficient, Oradea se va putea m├óndri ca fiind primul ora╚Ö din Rom├ónia┬ácare implementeaz─â┬áo astfel de colaborare. Ideea ╚Öi modelul planului au fost luate de la┬áInstitutului de Medicin─â din Szeged

Scopul acestor m─âsuri este s─â gestion─âm aceste servicii la costuri mai mici, s─â fim mai eficien╚Ťi ╚Öi s─â avem servicii mai bune la acela╚Öi costuri sau costuri mai reduse.

a mai ad─âugat edilul.

 

Ioana M─âd─âlina ╚śtef─ânic─â