fbpx

Recomandare de felul I: ciorbă ardelenească de cartofi cu costiță afumată

Pofta vine… citind!

 

29 Iunie 2019

13:45

Ingrediente necesare:
· un kg de costiţă afumată
· un kg de cartofi
· doi morcovi
· o rădăcină de pătrunjel
· un păstârnac radăcină
· o ceapă mare
· 500 de ml de smântână
· o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel
· 3 linguri de ulei
· sare
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi legumele.
Se toacă ceapa, morcovii, rădăcina de păstârnac, rădăcina de pătrunjel.
Puneţi uleiul în cratiţă, să se încingă şi adăugaţi ceapa, amestecaţi până aceasta devine sticloasă.
Adăugaţi morcovii, rădăcina de păstârnac şi cea de pătrunjel. Căliţi legumele la foc mic, aproximativ un minut, apoi adăugaţi costiţa tăiată bucăţi mari şi o căliţi şi pe ea.
Adăugaţi trei litri de apă, sarea şi lăsaţi să fiarbă. Dacă costiţa este prefiartă, după 5 minute adăugaţi cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi cubuleţe şi mai lăsaţi ciorba să fiarbă 15 minute. Dacă costiţa este crudă, o fierbeţi 20 de minute, apoi adăugaţi cartofii şi mai lăsaţi ciorba să fiarbă 15 minute. Adăugaţi smântâna, fierbeţi încă trei minute, opriţi focul şi asezonaţi cu frunze de pătrunjel spălate şi tocate mărunt.
Vă recomand să serviţi ciorbiţa cu o salată de ceapă cu sumac.
Poftă bună!

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *