Rețetă de pate vegetal pregătit din linte
15 Mai 2016
13:51
Săptămâna aceasta rețeta este o rețetă de pate preparat din linte. Natural, ușor, gustos.
Ingrediente necesare pentru patru porţii:
- 250 de grame de linte verde
- 15 cm de praz, dinspre rădăcină
- patru rămurele de cimbru verde
- un ardei iute uscat
- 5 boabe de piper roşu
- un praf de sare
Preparare:
Puneţi lintea într-un bol, adăugaţi apă cât să treacă peste ea şi lăsaţi-o patru ore să se înmoaie. Pe parcurs, adăugaţi apă dacă mai este nevoie. Când lintea este bine înmuiată, o puneţi într-o cratiţă cu apă la fiert, după ce înainte aţi adăugat un praf de sare în apă şi o lăsaţi să fiarbă 20 de minute la foc mic. Când este fiartă, o scoateţi din cratiţă, o scurgeţi de apă şi o lăsaţi să se răcească.
Pisaţi în mojar piperul şi ardeiul iute, spălaţi prazul şi cimbrul. Puneţi în blender lintea, prazul, piperul şi ardeiul iute pisat, cimbrul şi un praf de sare. Procesaţi un minut toate ingredientele, până devin pastă.
Lintea poate fi servită ca un pate sau garnitură la felul principal. Poftă bună!
Monica Marton