fbpx

Se reiau lucrările la drumul expres pe tronsonul din zona Staţiei CFR Oradea

Cetățenii care parchează în spatele balizelor din intersecția de pe str. Izvorului sunt nevoiți să își mute mașinile din cauza lucrărilor la drumul expres

 

18 August 2017

14:40

Începând de Luni, 21 August 2017, se reiau lucrările de execuție la drumul expres pe porțiunea cuprinsă între str. Ana Ipătescu și str. Izvorului.

Lucrările vor fi demarate datorită faptului că Primăria Oradea a închiriat din zona stației CFR Oradea. Acestea presupun o activitate complexă de: relocare a schimbătorilor de cale și de dezafectare a unor utilități specifice de căi ferate pe întregul traseu de 660 m al drumului nou, lucrări de canalizare, respectiv de infrastructură și suprastructură a drumului, iluminatul public pe acest tronson.

Drumul expres va fi practicabil pe toată lungimea de 3577 m – porțiunea aferentă proiectului finanțat prin fonduri transfrontaliere HU-RO, degrevând traficul rutier din zona centrală și de pe străzile adiacente din spatele Gării CFR.

Lucrările sunt estimate la valoarea de 4,9 milioane lei fără TVA și sunt executate de Trameco SA şi Abed Nego SRL.

Primăria Oradea dorește prelungirea drumului expres care se termină în intersecția de la Podul Teodor Neș, prin reabilitarea Căii Bihorului și construirea unui segment nou de drum, cuprins între intersecția de la Real II până în zona curbelor de la DJ 767 F (drumul spre localitatea Paleu).

Pentru a evita ridicarea mașinilor de către Serviciul Parcări pe perioada lucrărilor, cetățenii care parchează în spatele balizelor din intersecția de pe str. Izvorului sunt nevoiți să își mute mașinile.

 

Diana Maria Danciu