fbpx

Steaua Crăciunului, floarea care atrage energiile pozitive

sursa: teotrandafir.com

Crăciunul aduce în florării o plantă reprezentativă pentru această perioadă.

 

01 Decembrie 2018

12:21

Steaua Crăciunului, numită şi Floarea Nopţii Sfinte, denumită ştiinţific Poinsettia , o găsim cu precădere în acestă perioadă a anului în florării, o floare de culoare roşie şi cu frunze în formă de stea.

Însă nu este o regulă că plantele au frunze de culoare roşie, în ţările de origine putând fi întâlnite şi plante cu frunze de culoare orange, roz, verde deschis, crem, galben sau alb. Crăciuniţa este cunoscută ca fiind singura plantă din lume care îşi schimbă culoarea frunzelor în acest mod, dinspre baza ei spre vârf.

Planta a fost cultivată pentru prima dată de către azteci în regiunile mexicane montane umede şi, iniţial, aceasta a fost folosită pentru scăderea febrei.

Tot din acea perioadă provine şi o veche legendă mexicană care spune că, după ce spaniolii au reuşit să-i creştineze pe mexicani, un copil sărac dorea să-i ofere lui Iisus Christos un dar, el ştiind că orice cadou, oricât de modest, dacă este oferit din inimă, cu dragoste şi credinţă este bine primit de Dumnezeu. Şi cum situaţia financiară a micuţului nu era nicidecum satisfăcătoare, el a cules de pe drum un buchet de flori şi l-a dus la biserică. Însă în ziua de Crăciun, plantele au înflorit arătând privirilor nişte buchete superbe, de flori roşii, iar martorii evenimentului au considerat că acesta este miracolul sărbătorii de Crăciun şi au denumit planta Crăciuniţa sau Steaua Crăciunului.

Natural, crește sub forma unui arbust cu frunzele mari și late, în formă de stea. Trebuie udată cu moderație, niciodată în farfurie, ci direct pe pământ. Rezistă și o săptămână fără apă, dar este recomandat să primească zilnic o cantitate mică. Planta nu este prea pretențioasă la udare, fiind mai sensibilă la mutări decât la lipsa apei.

Este o plantă – simbol preferată de multe persoane în perioada sărbătorilor de iarnă pentru a decora locuința și, de asemenea, poate fi un cadou deosebit, aducând aminte despre dragoste, ca despre cel mai preţios şi mai important dar.

Paula Dreve