fbpx

Un număr mare de participanți la Târgul Școlilor Profesionale. FOTO

targul scolilor profesionaleMeseria e brățară de aur, chiar dacă în prezent sunt promovate doar diplomele.

 

14 Mai 2015

16:49

În ziua de astăzi, meseriașii sunt o forță de muncă pe cale de dispariție. Trăim într-o societate care instigă tinerii să obțină cât mai multe diplome, să aibă studii înalte, pe care apoi să nu le poată valorifica.

Cu toate acestea, fiecare suntem conștienți cât de valoroasă este munca unui mecanic bun, a unui instalator priceput, mâncarea unei bucătărese iscusite, iar doamnele cu siguranță apreciază o coafeză care le poate ajuta să obțină tunsoarea dorită.

Pentru toate acestea nu e nevoie decât de conștientizarea faptului că o meserie e, adesea, mai bănoasă și te poate ajuta să îți găsești într-un timp mai scurt un loc de muncă.

Astăzi, în Oradea Trade Center, de la orele 09:00, s-a desfășurat Târgul Școlilor Profesionale, acțiune la care s-au prezentat 13 școli, dar și 12 firme din parcul industrial interesate în a angaja tinerii specializați de aceste unități de învățământ.

Fiecare instituție a avut propriul stand, menit să atragă și să prezinte vizitatorilor oferta educațională.

Mulți știu, puțini cunosc faptul că, odată înscris într-o școală profesională, elevul primește din partea Ministerului Educației o bursă de 200 de lei, singura condiție fiind frecventarea cursurilor.

Totodată, firmele care sunt în parteneriatul cu școlile din proiectul Eurobusiness (Colegiile Tehnice „Constantin Brâncuși”, „Traian Vuia”, „Andrei Șaguna” și „Transilvania”) și care au solicitat anumite calificări profesionale mai oferă și ele alți 200 de lei, tot ca bursă, tinerilor înscriși în această formă de învățământ.

Vestea bună, a declarat pentru Evenimente Oradea profesorul inginer în construcții Daniela Vîlceanu, este că aceste companii sunt dispuse să îi angajeze pe elevi după finalizarea studiilor. Mai mult, chiar azi, aceste societăți au lansat invitații părinților de a vizita halele de lucru și de a vedea condițiile de muncă asigurate.

Târgul Școlilor Profesionale a mai primit vizita unor alte firme, din afara Eurobusiness, interesate de calificările acestor elevi, dar și companii care doresc să adere la Eurobusiness.

Într-un final, important este ca astfel de campanii să fie de un real folos atât angajaților, cât și angajatorilor.

Evenimentul a fost presărat cu momente artistice, discursuri dar și demonstrații de AutoCAD, măiestrie în arta coafurii sau cea culinară. Mai jos regăsiți o serie de fotografii, galeria completă pe pagina de Facebook Evenimente Oradea.

 

Adrian Ardelean