fbpx

Unda verde pentru Drumul Expres al Oradiei

drum expres faclieiÎn sfârșit s-a aflat cine va construi și drumul expres. 

 

01 Octombrie 2014

15:58

Prim─âria Oradea a anun╚Ťat ast─âzi, 01 Octombrie 2014, c─â drumul expres care face leg─âtura ├«ntre Podul Macio┬á╚Öi strada Bihorului a fost atribuit asocierii de firme Trameco S.A. Oradea, Vega’93 SRL, Drumuri Bihor, Geotec Plant SRL, Instgat SRL, Abed Nego SRL al─âturi de┬áSelina SR, cu subcontractantul┬áElectromontaj SRL.

Proiectul vizeaz─â zona de dealuri a municipiului ┼či const─â ├«n realizarea unui nou drum paralel cu calea ferat─â, care va face leg─âtura cu podul care se va realiza ├«n zona F─âcliei (Drago┼č Vod─â) ┼či strada Bihorului.

informeaz─â Prim─âria.

Contractul va fi semnat în decursul săptămânii viitoare, iar sumele pentru care aceste companii au fost de acord să execute lucrarea sunt de 49.445.134,22 lei fără TVA.

Drumul rapid va supratraversa str─âzile intersectate prin pasaje superioare. Astfel, se va realiza un pasaj superior peste strada┬áPiatra Craiului, cu lungimea de 30 m, ┼či un viaduct pe str─âzile Gheorghe Doja ┼či Louis Pasteur cu lungimea de 162 m.┬áLungimea traseului amenajat este de 3.525 m.

Vorbim de un traseu amenajat ├«n lungime de 3.525 de metri. Banii pentru ducerea la ├«ndeplinire a acestui proiect provin din┬áProgramul de Cooperare Transfrontalier─â Rom├ónia – Ungaria 2007 – 2013. Data limit─â de finalizare a lucr─ârilor este Decembrie 2015.

Ioana M─âd─âlina ╚śtef─ânic─â