fbpx

Universitatea din Oradea marchează Ziua Internațională a Fizicii Medicale

evenimente oradea, lansare, prezentareȘtiința în sprijinul omului.

 

06 Noiembrie 2019

10:00

Pe 07 Noiembrie 2019, Universitatea din Oradea se alătură, pentru a 7-a oară, organizației Internaționale de Fizică Medicală (IOMP) pentru a marca Ziua Internațională a Fizicii Medicale. Data aleasă pentru acest eveniment este ziua de naștere a celei care este considerată prima fiziciană medicală, Marie Curie.

În fiecare an, IOMP propune o tematică care să acopere principalele domenii de interes ale fizicii medicale. Dacă în anii anteriori simpozioanele dedicate Zilei Internaționale a Fizicii Medicale s-au axat pe imagistica medicală, radioterapia modernă, pe aspecte privind radioprotecția, sau contribuțiile femeilor fiziciene la dezvoltarea fizicii medicale, tematica propusă pentru acest an este una mai cuprinzătoare: „It’s a Medical Physics World” (Este o lume a fizicii medicale).

Tema acestui an simbolizează atât multidisciplinaritatea fizicii medicale, cât și colaborările strânse dintre diferitele organizații naționale de fizică medicală în vederea dezvoltării continue a acestui domeniu pe plan internațional.

Departamentul de Fizică a Universității din Oradea marchează această zi prin prezentări științifice realizate de fizicieni medicali, radioterapeuți, studenți și elevi. Evenimentul se va desfășura Joi, 07 Noiembrie, de la orele 16:00, în Sala de Conferințe a Bibliotecii Universitare.